Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:HR] [cle1: SECONDES Lang:HR]

CITROËN je 2017. izveo pohod na tržište SUV-ova predstavljanjem dvaju novih vozila. Predstavljen na Salonu u Šangaju, C5 Aircross u Europi će biti pušten u prodaju do kraja 2018. godine.

Drugi po redu kompaktni SUV, Citroën C3 AIRCROSS također će biti predstavljen uskoro i od 2017. će se početi prodavati u Europi.

 

 

OTKRIJTE C5 AIRCROSS U VIDEU

Nadahnut konceptnim automobilom Aircross predstavljenim 2015. godine, Citroën C5 AIRCROSS predvodnik je na tržištu, koji se potpuno prirodno ističe svojom različitošću: jedinstven stav, pun energije i sigurnosti, u skladu s naslijeđem marke CITROËN i temeljnim vrijednostima svijeta SUV-ova.

 

 

597x339_Design_C5_Aircross-flou

VANJSKI DIZAJN:
ENERGIČAN I ODLUČAN SUV

Riječ je o SUV-u snažne osobnosti: C5 AIRCROSS obnavlja utvrđena načela segmenta SUV-ova.
Njegov snažan i robustan vanjski izgled ničime ne odaje dojam arogancije
zahvaljujući fluidnim i uravnoteženim linijama te snažnim grafičkim detaljima.

C5 AIRCROSS u potpunosti nastavlja naslijeđe marke CITROËN svojim svjetlosnim potpisom u dvije razine, naprednim prednjim i stražnjim svjetlima, kao i novom interpretacijom
Airbumpa®.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

C5 AIRCROSS obilježava velik korak u programu Citroën Advanced Comfort®, uz svjetsku premijeru ovjesa s progresivnim hidrauličnim graničnicima, koji nudi jedinstvenu udobnost u vožnji, svojstvenu marki CITROËN. Svaka je vožnja istinski poziv na putovanje.

Zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti za sve putnike, opremljen je najboljom
tehnologijom za još jednostavniju vožnju, kao i suvremenim
i cjelovitim pristupom udobnosti.
1500x646_CAC

OVJES S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM GRANIČNICIMA

Na temelju svojeg iskustva i znanja svojih inženjera, CITROËN je razvio novi ovjes čiji je cilj poboljšati kvalitetu prigušivanja vibracija uz svojstvena obilježja marke CITROËN, koja su dragocjena njezinim kupcima. Registrirano je 20 patenata.

 

Ti su graničnici omogućili inženjerima da C5 AIRCROSS ima više prostora za hod, što ostavlja dojam „letećeg tepiha”, koji pruža osjećaj

lebdenja automobila nad neravninama na kolniku.

PROSTOR U KABINI

747x322_Espace_Bord-flou

Zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2730 mm, jednom od najvećih u kategoriji, C5 AIRCROSS svojim putnicima pruža najveću prostranost u klasi, osobito na stražnjim sjedalima. Tome se pridodaju brojni domišljati pretinci (veliki pretinac za rukavice, središnji pretinac), kao i kockasti prtljažnik velikog obujma od 482 litre.

SJEDALA SA FUNKCIJOM MASAŽE

747x322_Confort_bord-flou

Široka i vidljivo udobna sjedala automobila C5 AIRCROSS pozivaju putnike da se smjeste i krenu na jedinstveno putovanje u izvanrednoj udobnosti.

Prednja sjedala mogu biti opremljena naprednim masažnim sustavom s osam masažnih

točaka ugrađenih u naslon i pet programa po izboru.

597x303_Toit_Pano

PANORAMSKI STAKLENI KROV NA OTVOR

S panoramskim krovnim otvorom modela Citroën C5 AIRCROSS, krenite na vožnju pod vedrim nebom već s prvim proljetnim danima! Taj je panoramski stakleni krov iznimnih dimenzija te u kabinu propušta filtriranu i ugodnu svjetlost. Tako stalna osvijetljenost također pridonosi osjećaju udobnosti u kabini.

Čim to vremenski uvjeti dopuste, ne oklijevajte otkriti Citroën C5 AIRCROSS kako biste uživali u krajobrazu zahvaljujući velikoj staklenoj površini s izdiznim i kliznim otvaranjem, naglašenoj svjetlosnim potpisom.

MOTORI

U pogledu performansi motora, C5 AIRCROSS osobito je dobro opremljen.

Citroën C5 AIRCROSS opremljen je motorima i mjenjačima najnovije generacije
te je prvi model automobila CITROËN koji dolazi s motorom Plug-in Hybrid essence PHEV.
1500x646_Superposition_Technos-flou

TEHNOLOGIJE

GRIP CONTROL & HILL DESCENT CONTROL

SUSTAV VISION 360

ADAPTATIVE CRUISE CONTROL

CITROËN CONNECT NAV

OTVARANJE PRTLJAŽNIKA BEZ RUKU

Taj SUV može se okušati na svim vrstama cesta zahvaljujući sustavu Grip Control uz Hill Assist Descent. Ta je tehnologija dostupna u pet načina rada (standardni, pijesak, snijeg, sve podloge i ESP OFF) i nadopunjena jedinstvenom funkcijom koja omogućuje kontrolu i sigurnost, sustavom Hill Assist Descent Control. Ta funkcija omogućava da na velikim uzbrdicama C5 AIRCROSS zadrži vrlo nisku brzinu te da savlada putanju.

 

Sustav Vision 360 na vašem dodirnom zaslonu izravno prikazuje sliku okoline u kojem se C5 AIRCROSS nalazi... Ali iz ptičje perspektive! Taj novi kut pomaže u procjeni udaljenosti i

nadolazećih prepreka. To je vrlo korisno u situacijama koje zahtijevaju pažljivo manevriranje, kao što je parkiranje u uskim uličicama ili promet.

 

Prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje je sustav pomoći u vožnji koji prepoznaje vozilo sprijeda i automatski održava sigurnu udaljenost koju vozač odabire unaprijed,

sve dok se vozilo ne zaustavi pritiskom na kočnicu i otpuštanjem papučice gasa.

 

Citroën C5 AIRCROSS opremljen je navigacijom najnovije generacije Citroën Connect Nav, povezanim navigacijskim sustavom 3D, koji nudi brojne prednosti.

 

Povezan je s kapacitivnim zaslonom od 8'' koji je dovoljno lagano dotaknuti, a opremljen je i glasovnim prepoznavanjem za upravljanje funkcijama navigacije, telefoniranja i medija, bez skretanja pogleda s ceste.

 

Također ima ugrađenu funkciju Mirror Screen (Apple CarPlayTM, među ostalim), koja omogućuje potpuno sigurno korištenje aplikacijama s pametnog telefona na dodirnom zaslonu.

520x178_Connect-Nav

C5 AIRCROSS također ima ugrađen sustav za automatsko otvaranje vrata prtljažnika, koji će vam biti od dragocjene pomoći kad do vozila dođete punih ruku. Ta oprema omogućuje jednostavno otvaranje vrata prtljažnika, zahvaljujući senzoru ispod stražnjeg odbojnika. Dovoljno je pomaknuti nogu da bi se vrata prtljažnika otvorila ili zatvorila.

 

 

Top