Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:HR] [cle1: SECONDES Lang:HR]
ZATVORI

C_42

Citroën C_42

Na broju 42 avenije Champs-Élysées, C_42 nudi viziju automobilske budućnosti kako je vidi CITROËN. 

Izlog

Sezona

Praktične informacije

Galerija slika

Od otvaranja 2007. na to je jedinstveno, zabavno i poučno mjesto došlo više od 10 milijuna posjetitelja.

Iza svoje staklene ovojnice, C_42 jedinstven je primjer originalnog arhitektonskog stila koji u samom srcu Pariza utjelovljuje duh Creative Technologie.

Prikazani izlošci u ritmu sezona predstavljaju i povijest i najnovija postignuća Marke, usredotočenih na duh inovacija.

C_42 je živući salon usklađen s ritmovima “sezona CITROËN“

Svaka vas nova sezona uranja u središte nove teme:

 • Predstavljanje novog proizvoda,
 • Sportska postignuća, 
 • Ključne vrijednosti CITROËN poput okoliša, kreativnosti i tehnologije...

Kako biste otkrili aktualnu sezonu u C_42, kliknite na gumb "Saznajte više".


SEZONA OVE JESENI U C_42: TO JE [RE]MIX

OVE JESENI SALON C_42 MIJEŠA BOJE I RAZDOBLJA ZA SVOJU NOVU SEZONU ‘CITROËN [RE]MIX!’

 • C_42 počinje svoju novu sezonu: „CITROËN [RE]MIX!”. Tom prilikom međunarodni izložbeni salon Marke na aveniji Champs Elysées u Parizu nudi istinsko putovanje kroz vrijeme kombinacijom povijesnih i suvremenih vozila, ali i prošlih i današnjih koncepata! A kako bi iskustvo bilo još uzbudljivije, nova instalacija „Light Mix” omogućuje posjetitelju da „miksa” boje osvjetljenja salona C_42. Toliko energije za jesen!

 • Stoga osim izloženih modela CITROËN C4 Cactus (čija se stražnja polovica nalazi iza panoa na kojem je prikazan stražnji dio koncepta Cactus M u omjeru 1:1) i Grand C4 Picasso, Marka predstavlja jedinstvene kreacije:

  • UFO: 2011. slavni dizajner Ora-ïto stvorio je za CITROËN „UFO”, kao aluziju na „Unindentified Flying Object” (NLO na hrvatskom). Nadahnuto DNK-om marke CITROËN, to djelo, napola vozilo, a napola NLO, podsjeća na slavnu sliku modela CITROËN DS bez kotača koji je stajao na četiri balona poput svemirskog broda.

  • PROTOTIP CITROËN C10: Cilj projekta koji je 50-ih godina vodio André Lefebvre bio je stvoriti vrlo lagano vozilo koje bi ispunilo potrebe obitelji. Taj je prototip zbog svoje unaprijeđene aerodinamike i oblika monovolumena u to doba bio nadasve avangardan.

  • CITROËN 2 CV 007: Taj CITROËN zvijezda je velikih ekrana, s obzirom na to da je to bio jedan od triju primjeraka 2 CV koji su korišteni na snimanju filma Samo za tvoje oči (1981.) iz serije filmova o Jamesu Bondu. U njemu su sjedili Roger Moore i Carole Bouquet te se nalazio na plakatu za film!

  • CITROËN GS SA STRELICAMA: Taj GS, istinski „Art Car” koji je 1976. preuredio umjetnik Jean-Pierre Lihou, u tren oka uvodi posjetitelja u svijet sedamdesetih! Njegove psihodelične boje (73 različite nijanse!) i isprepletene strelice utjelovljuju koncept „energetizma” koji je razvio taj umjetnik.  

  Uz izložbu tih modela posjet salonu C_42 također nudi priliku za razonodu. Zahvaljujući konceptu „Light Mix”, posjetitelj može pomoću konzole „miksati” osvjetljenje u zgradi kako bi ga uskladio s ritmom glazbe! Sve je to upotpunjeno konceptima koje je publika već pohvalila:

  „Jump”: fotografska instalacija povezana s trampolinom na posljednjem katu salona C_42. Posjetitelj ima priliku sačuvati originalnu uspomenu na svoj posjet (fotografija se može besplatno prenijeti putem elektroničke pošte i/ili ispisati za 0,50 eura).

  „The Speed Experience”: ova je instalacija u prostoru Racing nadahnuta simulatorom za testove aerodinamičnosti koji se upotrebljavaju pri izradi automobila, a posjetitelje poziva da prožive iskustvo brzine pomoću zvukova, svjetla i vjetra! Sigurno će vas oboriti s nogu! (cijena: 2 eura).

  „Be Happy” : u okviru ove interaktivne instalacije na ekranu se prikazuje oblak riječi povezanih s optimizmom koji je važan za vrijednosti marke CITROËN. Posjetitelja se poziva da odabere riječ po vlastitom izboru i tako otkrije citat slavnog ili anonimnog autora povezan s odabranom riječi. Zatim se taj citat može podijeliti na društvenim mrežama.

   


PRAKTIČNE INFORMACIJE

Adresa
C_42
42 avenue des Champs-Élysées
75 008 Paris


Kontakt
Prijam: 0 810 42 42 00
www.facebook.com/CitroenC42


Radno vrijeme
Od nedjelje do srijede: 10 do 20 h
Od četvrtka do subote: 10 do 22 h


Dolazak
Metro: linije 1 i 9 (postaja Franklin D. Roosevelt)
Autobus: linije 32 i 73 (postaja La Boétie-Champs-Élysées) / linije 42 i 80 (postaja Rond-point des Champs-Élysées)
Parking: Rond Point des Champs Elysées – nasuprot 3 avenue Matignon - 75008 PARIS.

Top