Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima
Želite primiti ponudu?

Popunite obrazac i izaberite vozilo za koje želite primiti ponudu. Vaš zahtjev bit će poslan prodajnom mjestu koje ste odabrali.

Jeste li privatni kupac ili tvrtka?
Zatvori

Konzervatorij CITROËN

Kolekcija automobila

Najveća na svijetu!

S više od četiri stotine izložaka, Konzervatorij CITROËN skrbi o najvećoj međunarodnoj kolekciji vozila CITROËN. Većina ih je savršeno očuvana.

Ispod metalnih nosača glavne zgrade, iznimna flota vozila u Konzervatoriju promišljeno je razvrstana po desetljećima (od 1919. do 2000-ih), ali i po temama:

 • Sport, 
 • Pustolovina, 
 • Gospodarska vozila, 
 • Neobična vozila, 
 • Konceptna vozila i prototipovi.

Predratna vozila

Konzervatorij CITROËN - Prijeratna vozila

Kao istinski svjedoci i sudionici nastanka tvrtke CITROËN, predratna su vozila zaista brojna u Konzervatoriju. Od Type A do Traction, preko B10, C4 ili C6 ili pak Rosalie, putujete kroz vrijeme i ponovno otkrivate tehnologije i inovacije zbog kojih je CITROËN uvijek bio korak ispred.

Poslijeratna vozila

Konzervatorij CITROËN - Poslijeratna vozila

Konzervatorij ima prve modele koje je proizveo André Citroën no u njemu se također nalaze brojna poslijeratna vozila među kojima su neka ostala u kolektivnom sjećanju: Spaček, lijepi DS, raskošni SM coupé ili pak novija vozila u najneobičnijim izvedbama.
Korak po korak, otkrit ćete modele i inovativne tehnologije koje su lansirale Marku u međunarodnu dinamiku!

Gospodarska vozila

Konzervatorij CITROËN - Gospodarska vozila

Gospodarska vozila nisu zaboravljena jer se u toj pravoj Ali Babinoj špilji nalazi i nekoliko jedinstvenih vozila među kojima i posljednji proizvedeni primjerak tipa H, slavni furgon od rebrastog lima, izišao 1981. iz tvornice Aulney-sous-Bois poslije završetka karijere započete 1947.

Sport i Pustolovine

Konzervatorij CITROËN - Sport & Avantura

Žuta i crna ekspedicija, reli i raid utrke , WRC... i novije uključivanje u WTCC, pustolovine i sport doista su genetsko naslijeđe marke CITROËN.
U Konzervatoriju, primjerice, možete ući u C4 auto-gusjenicu, prisjetiti se modela 2 CV Cross ili pak, zašto ne, pokrenuti ZX koji je 1992. sudjelovao na raidu Pariz-Moskva-Peking!

Neobične izvedbe

Konzervatorij CITROËN - Neobična vozila

Konzervatorij CITROËN također ima neobična vozila, bilo zbog njihove povijesti ili pak specifičnosti. Pitanje: Jeste li znali da je na Tip J, CITROËN stavio otisak chevrona (zupčanika) čak i na gume pogonskih kotača? Možete li zamisliti da je u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća Marka usavršila helikopter s dva mjesta? Poznajete li priču o "sefu" u DS Spécial ?

Dokumentarna arhiva

Gotovo kilometar i pol polica!

Konzervatorij CITROËN ne ograničava se samo na kolekcije i restauraciju vozila. U njemu se nalazi i drugo blago: arhiva!

Uđite u to mjesto inače zatvoreno za publiku i prođite kroz iznimni rudnik dokumenata:

 • Popisi registriranih vozila,
 • Skice i nacrti ureda za studije CITROËN, 
 • Plakati, brošure, 
 • Informativni leci i časopisi, 
 • Priopćenja za novinare, 
 • Tehnička dokumentacija,
 • Stilski crteži itd.

Praktične informacije

Konzervatorij CITROËN sad se može posjetiti pod određenim uvjetima. Pošaljite svoj zahtjev za posjet e-poštom na adresu: martine.darblade@citroen.com

Konzervatorij CITROËN - Adresa

Adresa:
Conservatoire CITROËN
Case Courrier AN 081
Bd André Citroën
BP 13
93601 Aulnay-sous-Bois CEDEX

Konzervatorij CITROËN - Kontakt

Kontakt :
Telefon : + 33 1 56 50 80 22
Email : conservatoire@citroen.com

Top