Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima
Želite primiti ponudu?

Popunite obrazac i izaberite vozilo za koje želite primiti ponudu. Vaš zahtjev bit će poslan prodajnom mjestu koje ste odabrali.

Jeste li privatni kupac ili tvrtka?
Zatvori
abc

Konceptno vozilo METROPOLIS

METROPOLIS

KONCEPTNO VOZILO PO MJERI KINE

Citroën METROPOLIS hibridno je konceptno vozilo koje je u cijelosti oblikovao međunarodni tim dizajnera CITROEN u Šangaju. Pravo umjetničko ostvarenje.

MOĆNA I VRETENASTA SILUETA

abc

METROPOLIS kombinira glatke površine, zategnute linije, ali i senzualne obline s izražajnim elementima poput prednjeg blatobrana koji na upečatljiv način obilježava moćnu i vretenastu siluetu.

SENZUALNE OBLINE I MIŠIĆAVE LINIJE

Spektakularnu i moćnu siluetu krase tečne i profinjene linije čiji se intenzitet mijenja ovisno o svjetlu, otkrivajući tako zamamne obline i pomno razrađene detalje.

Sprijeda

abc

Prednji dio jasno izražava snagu pomno oblikovanom maskom i svjetlima. 

Iz profila

abc

S trodijelnim profilom (nezaobilazno u Kini) impozantnog stasa, METROPOLIS zrcali viziju kreativnog i profinjenog luksuza.

Straga

abc

Stražnji dio uspijeva pomiriti širinu i stabilnost, istodobno zadržavajući kompaktan oblik. Svjetla u obliku  bumeranga nude originalni pečat i definitivno obilježavaju stražnji kraj METROPOLIS.

LUKSUZNA I IZRAŽAJNA UNUTRAŠNJOST

Unutarnji dizajn METROPOLIS nadahnut je oblikom lepeze i tradicionalnih kineskih gudačkih instrumenata, simbola kultiviranog i prosvijećenog čovjeka u Kini.

Sastavljen od preklapajućih slojeva, dizajn stvara efekt dobrodošlice, luksuzno okružje koje ističe bogatstvo izričaja.

AVANGARDNE TEHNOLOGIJE

METROPOLIS je opremljen hibridnim plug-in pogonskim sklopom koji mu omogućuje različite načine rada ovisno o situaciji:

Potpuno električni način

abc

Zahvaljujući elektromotoru koji razvija stalnu snagu od 54 KS (40 kW),a u vrhuncima doseže 95 KS (70 kW), potpuno električni način koristi se pri polasku, u gradu, na malim brzinama i usporavanju.

Samo termički način

abc

Samo termički način uključuje se pri postojanoj brzini na cesti ili autocesti kad benzinski motor V6 2,0 l (272 KS) nudi optimalan učinak.

FUNKCIJA OVERBOOST

Dva načina rada također se pri ubrzavanju mogu kombinirati radi povećanja snage: do 460 KS u načinu s četiri pogonska kotača, kad to uvjeti prianjanja traže.

ODGOVORNOST I UŽITAK U VOŽNJI

METROPOLIS spaja užitak u vožnji i brigu o okolišu sa znatnim smanjenjem emisija CO2. Njegove su emisije CO2 tako smanjene za više od pet puta, ponajprije zahvaljujući:

  • optimizaciji benzinskog motora
  • upravljanom ručnom mjenjaču sa 7 stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom
  • hibridnom pogonskom sklopu
  • ili ovjesu Hydractive koji optimira aerodinamiku vozila.
Top