Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima
Želite primiti ponudu?

Popunite obrazac i izaberite vozilo za koje želite primiti ponudu. Vaš zahtjev bit će poslan prodajnom mjestu koje ste odabrali.

Jeste li privatni kupac ili tvrtka?
Zatvori
757x426_C_Aircross_Concept.jpg

C-AIRCROSS CONCEPT: KOMPAKTNI SUV MARKE CITROËN

CITROËN je danas predstavio C-Aircross Concept, konceptni automobil snažnog identiteta koji predstavlja novu viziju kompaktnog SUV-a i dokazuje sposobnost marke Citroën da se istakne, neovisno o segmentu. Njegov jedinstven oblik ističe dinamičan stav SUV-a, fluidnost aerodinamičnih linija i svježinu palete boja. Kabina koncepta C-Aircross Concept svojom svijetlom i prozračnom unutrašnjošću izrađenom od toplih materijala i opremljenom najnaprednijom tehnologijom, koja vozaču olakšava život, predstavlja novi korak u razvoju programa Citroën Advanced Comfort®. Svjetska premijera konceptnog automobila C-Aircross Concept, kojim CITROËN najavljuje svoj globalni pohod na segment kompaktnih SUV-ova, bit će 7. ožujka na Ženevskom salonu automobila.

CITROËN je svijetu predstavio odvažan koncept živopisnog i snažnog karaktera. C-Aircross Concept, vizija kompaktnog SUV-a marke CITROËN, predstavlja novu fazu proizvodne strategije. Dizajnom koji će privući kupce iz cijelog svijeta CITROËN nastavlja pohod na segment SUV-a, započet automobilom Aircross Concept. Njegov jedinstveni identitet temelji se na stavu Novog C3, prilagođenom novom segmentu.

DIZAJN -– upečatljivi SUV: C-Aircross Concept snažnim, originalnim i svježim stavom udara vlastiti pečat na svijet SUV-ova. Krase ga jedinstven oblik i savršena ravnoteža zaštite i fluidnosti linija. Njegovu modernu karoseriju čine veliki oblici u kontrastu sa snažnim grafičkim elementima žarkih boja. Time se nagovješćuje prostrana unutrašnjost u kojoj boje i materijali u kombinaciji s minimalističkim dizajnom stvaraju tehnološku i opuštenu atmosferu.

  • UDOBNOST – moderan SUV: Vrata modela C-Aircross Concept otvaraju se u suprotnim smjerovima i pozivaju vas da se otisnete u novu pustolovinu potpuno bezbrižni, udobno smješteni u njegovoj prostranoj kabini. Koncept nudi veliku količinu prostora, široka prošivena sjedala i, zahvaljujući panoramskom staklenom krovu, mnogo svjetlosti. U unutrašnjosti se mogu vidjeti temelji programa Citroën Advanced Comfort®. Tehnologija je u službi jednostavnije uporabe: head-up zaslon u boji, umetak koji se nastavlja na instrumentnu ploču, upravljač s jednim krakom s pojednostavnjenim komandama, kamera za vožnju unatrag i bežični indukcijski punjač za pametne telefone.

„Koncept C-Aircross dokaz je spremnosti marke CITROËN da osvoji međunarodno tržište. Nadahnut Novim C3, predstavlja drugačiju viziju kompaktnih SUV-ova, punu samopouzdanja i hrabrosti. Ovaj koncept, u kojem je unutrašnjost izvor zadovoljstva, u potpunosti utjelovljuje program Citroën Advanced Comfort®.”

Linda Jackson – glavna direktorica marke CITROËN

Tehnologije za bolji doživljaj vožnje

Kabina konceptnog automobila C-Aircross Concept opremljena je najnaprednijom tehnologijom u službi praktičnosti koja olakšava život, u skladu s programom Citroën Advanced Comfort®. Korisna, praktična i suvremena, ta tehnologija služi svim putnicima u automobilu.

 Za jednostavniju vožnju, komande na upravljaču su intuitivne, a korisne informacije o vožnji prikazuju se izravno u vozačevu vidnom polju. Minimalistički instrumenti jedinstvenog vizualnog dojma prikazuju se na širokoj staklenoj površini. Citroën C-Aircross Concept dodatno unaprjeđuje funkcije head-up prikaza i naprednu funkciju prikaza prostora iza vozila. Dvije bočne kamere preuzimaju ulogu tradicionalnih vanjskih osvrtnih zrcala. Slike se prikazuju na zaslonu umjesto unutarnjeg osvrtnog zrcala. Za optimalan pregled situacije iza vozila, koncept je opremljen i stražnjom kamerom smještenom u središtu krovnog spojlera.

Iznimno povezan

C-Aircross Concept opremljen je pametnim i intuitivnim sučeljem čovjeka i stroja. Vozači i putnici imaju pristup širokoj paleti funkcija putem 12-inčnog središnjeg dodirnog zaslona. Smješten je u samom središtu kontrolnog centra automobila, a uporabu vozila čini jednostavnijom i pridonosi vizualnom dojmu duljine i prostranosti koji prevladava u unutrašnjosti. Položaj multimedijskog sustava svima omogućuje pristup podacima o putovanju s pomoću povezanog 3D navigacijskog sustava s prepoznavanjem glasovnih naredbi, CITROËN Connect Nav. Osim toga, svaki putnik može odabrati glazbu za sebe ili pogledati svoj omiljeni film. Ovisno o željenom doživljaju u unutrašnjosti, moguć je niz različitih konfiguracija: 1/3:2/3, 2/3:1/3 ili preko cijelog zaslona. To putnicima omogućuje da u vožnji sudjeluju u jednakoj mjeri kao i vozač.

Terenske sposobnosti

Jedna od pametnih naprednih tehnologija koje konceptnom automobilu C-Aircross Concept omogućuju da ruši ustaljena pravila jest sustav Grip Control. Osmišljen kako bi poboljšao vozna svojstva, ovaj sustav savršeno odgovara karakteru      C-Aircross Concept i donosi ovom automobilu namijenjenom za urbana središta i prirodna prostranstva istinsku udobnost, neovisno o terenu. Opremljen za svakodnevnu gradsku vožnju i uživanje na planinskim cestama ili cestama uz obalu, u društvu obitelji ili prijatelja, C-Aircross Concept spreman je za sve. To je prava prednost ovog ambicioznog SUV-a namijenjenog za odmor i slobodno vrijeme.

C-Aircross Concept, glasnik globalnog pohoda na segment SUV-a, poziva vas u izložbeni prostor marke CITROËN na Ženevskom salonu automobila 7. i 8. ožujka (dani za medije) i od 9. do 19. ožujka (dani otvoreni za javnost).

OTKRIJTE

Top