Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:HR] [cle1: SECONDES Lang:HR]
ZATVORI

MARKA DS U ŽENEVI 2016

S posve obnovljenom gamom, dva premijerno predstavljena modela i "DS Virtual Vision", neviđenim trodimenzionalnim prožimajućim iskustvom, marka DS sudjelovat će na nadolazećem izdanju Međunarodnog salona automobila u Ženevi.

Iako će Novi DS 3, najprodavanija otmjena i suvremena pariška ikona Marke, biti u središtu pozornosti, reflektori će biti upereni i prema izražajnoj i dinamičnoj izvedbi tog gradskog automobila, DS 3 PERFORMANCE, koja će biti premijerno predstavljena.

Marka DS će prvi puta u svijetu predstaviti još jedan, jednako važan novitet: DS jedinstven u svojoj kategoriji. DS koji vrvi tehnologijom i profinjenošću, sportskim duhom i izražajnošću.

U prostoru obilježenom elegancijom, francuskim znanjem i umijećem, tehnologijom i avangardom, marka DS sudjeluje na 86. izdanju Međunarodnog salona automobila u Ženevi.

Prije godinu dana na tom istom salonu održalo se službeno predstavljanje Marke. Ove godine predstavljena je posve obnovljena gama. Svjetsku premijeru ima Novi DS 3 PERFORMANCE (limuzina i kabriolet). Posjetitelji s neviđenim trodimenzionalnim iskustvom "DS Virtual Vision" imaju priliku otkriti Novi DS 3 i njegove višestruke mogućnosti personalizacije.

Tehnologija i profinjenost ili pak sportski duh i izražajnost ključne su riječi marke DS na  Salonu automobila u Ženevi 2016.

POSVE OBNOVLJENA GAMA DS

Premijerno predstavljena na Salonu automobila u Ženevi 2015., Novi DS 5 - perjanica DS marke – utjelovio je  identitet Marke ponajprije novim prednjim krajem kao i drugim novitetima koji ga čine dijelom game DS!

Uz avangardan stil, dinamično držanje ceste, profinjenost i posvećenost detaljima te ponudu naprednih tehnologija, DS 5 je pokazao sve atribute automobila DS kojima je Marka ušla u novo doba. Godinu dana kasnije svi modeli game, Novi DS 3, Novi DS3 CABRIO, DS4, DS 4 CROSSBACK i DS5 objedinjuju DNK Marke.

Na Salonu automobila u Ženevi 2016. izloženi su svi modeli game, a posjetitelji mogu prisustvovati radionici koju vode stručnjaci za izradu presvlaka iz dizajnerskog centra Marke, pregledati zid posvećen personalizaciji Novog DS 3 ili isprobati povezive usluge poput Mirror Screen ili povezane 3D navigacije DS CONNECT NAV.

NOVI DS 3 I DS 3 CABRIO PERFORMANCE NA SVJETSKOJ PREMIJERI

Novi DS 3 i DS 3 CABRIO dostupni su u izvedbi visokih performansi: DS 3 PERFORMACE dostupan je kao limuzina i kao kabriolet. Ti izražajni i dinamični automobili, koji spajaju učinkovitost i udobnost, nude jednostavniju vožnju i intenzivan užitak.

Sljedeće brojke dokazuju pedigre izvedbe DS 3 PERFORMANCE: 208 KS, 300 Nm okretnog momenta, 125 g/km CO2. Njegovo je ponašanje rezultat dojmljivog rada ekipe odjela DS PERFORMANCE koja je odlučila opremiti ovaj automobil motorom 1,6 THP S&S i spariti ga sa 6-stupanjskim mjenjačem (MCM) posebnog stupnjevanja, koji se odlikuje blokirajućim diferencijalom Torsen® zbog kojeg ovaj automobil izvrsno prianja i zadržava smjer vožnje.

Kako bi automobil bio još okretniji, a pritom i siguran, ovjes i kočni sustav dodatno su poboljšani. Osim toga, karoserija je spuštena za 15 mm, prošireni su prednji i stražnji tragovi kotača (prednji za 26 mm, stražnji za 14 mm), a prednji kočioni diskovi od 323 mm imaju posebna kliješta (stražnji od 249 mm).

Ekipa je posebnu pozornost posvetila i stilu! Dinamičnost vozila prepoznatljiva je na prvi pogled: posebna dvostruka ispušna cijev, širi tragovi kotača, sjajni crni aluminijski naplatci od 18'', sjajna crna prednja kočna kliješta, poseban logotip u bojama izvedbe DS PERFORMANCE... Ne treba zanemariti ni unutarnji izgled koji je također uređen u sportskom duhu, čemu svjedoče sportska sjedala, posebna instrumentna ploča i armaturna ploča s potpisom DS PERFORMANCE.

Kako bi kupac dobio učinkovit i personaliziran automobil, može uz limuzinu i kabriolet birati i između dvije razine opreme.

Prva razina obuhvaća šest kombinacija boja karoserije i krova na limuzini te četiri kombinacije na kabrioletu. Druga razina, pod nazivom „Black Special“, dodatno ističe sportski i profinjeni duh automobila zahvaljujući mat crnoj karoseriji i sjajnom zlatnom krovu (na limuzini). Ruho automobila u potpunosti je tamno uz elemente od ugljičnih vlakana na bočnim letvicama. Vanjski izgled odražava se i u unutrašnjosti zahvaljujući armaturnoj ploči i podnožju mjenjača obojanima u sjajnu zlatnu boju te vrvi dodatnom opremom radi veće udobnosti i sigurnosti.

Paket Carbone za unutrašnjost i komplet za ukrašavanje vanjskog izgleda dodatno će uljepšati DS 3 PERFORMANCE. Ovaj automobil možete otkriti na DS štandu na nadolazećem Ženevskom salonu. Bit će izložen i motor 1,6 THP S&S.

DS VIRTUAL VISION, TRODIMENZIONALNO PROŽIMAJUĆE ISKUSTVO ZA OTKRIVANJE NOVOG DS 3

Od lansiranja DS 3 u 2010., 390 000 kupaca podleglo je šarmu te otmjene i suvremene pariške ikone. Od Pariza do Tokija, od Londona do Buenos Airesa... DS 3 postao je najprodavaniji automobil zahvaljujući snažnoj osobnosti, jedinstvenom stilu, užitku u vožnji i suvremenoj opremi. U kabriolet i limuzinskoj izvedbi, on zavodi mogućnostima personalizacije i nudi, prema kupcima, vrhunski spoj udobnosti i dinamičnosti.

Marka DS želi nastaviti svoju uspješnu priču te je u siječnju otkrila Novi DS 3, automobil neponovljivog stila. Taj se stil prije svega ističe jedinstvenim atributima koji su pravi odraz osobnosti modela DS 3: lebdeći krov, dvobojna obrada karoserije i bočna linija karoserije u obliku peraje morskog psa.

Njegov jedinstveni stil odražava se u višestrukim mogućnostima personalizacije. Tako Novi DS 3 nudi paletu od 78 kombinacija boja karoserije i krova te više od tri milijuna mogućnosti ako se uzmu u obzir svi elementi među kojima kupac može birati (kućišta osvrtnih zrcala, naplatci, ukrasna letvica na armaturnoj ploči, gornji dio ručice mjenjača, presvlake...). Zaista je jedinstven! LimuzinA ili kabriolet, svatko može imati svoj Novi  DS 3!

Iako će posjetitelji moći na štandu Marke otkriti dva izložbena modela Novog DS 3, moći će i doživjeti neviđeno iskustvo, DS Virtual Vision. Opremljen kacigom HTC Vive i igraćom palicom, posjetitelj će na dinamičan, interaktivan i dojmljiv način moći pregledati različite mogućnosti personalizacije koje se nude za taj automobil. Pritom će moći birati među bojama krova i karoserije ili pak među različitim presvlakama, naplatcima i uređenjima unutrašnjosti te će svoj Novi DS 3 moći prilagoditi svojim željama i vizualizirati ga kao da se nalazi ispred njega. Čak će se moći kretati oko njega, otvoriti i zatvoriti prednja vrata ili virtualno sjesti u kabinu Novog DS 3.

Posve prožimajuće trodimenzionalno iskustvo s tehnologijom "Virtual Garage" razvila je tvrtka Dassault Systèmes i njegova svjetska premijera rezervirana je za Marku DS.

Novitete marke DS možete pogledati na Salonu automobila u Ženevi od 3. do 13. ožujka 2016.

Top