Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima
Želite primiti ponudu?

Popunite obrazac i izaberite vozilo za koje želite primiti ponudu. Vaš zahtjev bit će poslan prodajnom mjestu koje ste odabrali.

Jeste li privatni kupac ili tvrtka?
Zatvori

STAJALIŠTE GRUPE PSA PEUGEOT CITROËN O EMISIJI I POTROŠNJI

PSA Peugeot Citroën potvrđuje sukladnost svojih vozila u pogledu emisije štetnih tvari i preuzima inicijativu objave podataka o potrošnji pri stvarnoj upotrebi vozila u suradnji s neovisnim tijelom

U aktualnom medijskom kontekstu u pogledu dizela, koji utječe na cijeli automobilski sektor, PSA Peugeot Citroën nastoji bolje informirati svoje klijente, ulagače i ostale sudionike.

Grupa PSA Peugeot Citroën potvrđuje da njezina vozila nikada nisu bila opremljena programom ili uređajem za prepoznavanje testa sukladnosti i za aktivaciju uređaja za obradu štetnih tvari, uključujući NOx (dušikove okside), koji pri stvarnoj upotrebi nije uključen.

PSA Peugeot Citroën prvi je proizvođač automobila koji je tehnologiju SCR (Selective Catalytic Reduction) „Blue HDi” uveo na sva osobna vozila s dizelskim motorima koja su usklađena s normom Euro 6. Taj sustav za zaštitu okoliša, za koji je Grupa registrirala stotinjak patenata, u brojnim je publikacijama dobio priznanje kao najučinkovitija tehnologija za obradu čestica NOx.

Isto tako, grupa PSA Peugeot Citroën izumila je pročistač krutih čestica 11 godina prije nego što je u siječnju 2011. propisan normom Euro 5 za sve proizvođače automobila.

U želji da zadrži povjerenje svojih klijenata, grupa PSA Peugeot Citroën preuzima inicijativu:

  • objave podataka o potrošnji pri stvarnoj upotrebi njezinih vozila prema mjerenjima provedenima zajedno s neovisnim tijelom, kao dodatak prikazu normirane potrošnje,
  • usvajanja tehničkih odredbi koje su usklađene s budućim postupkom WLTP* koji bolje obuhvaća stvarne uvjete upotrebe vozila.

*Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure – nova usklađena pravila za lagana vozila.

  • Objave stvarnih podataka o potrošnji svojih glavnih modela, što je prije moguće, pod nadzorom neovisnog tijela
Top