[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hr] [cle1: SECONDES Lang:hr]
Citroen_Origins

CITROËN: 100 godina odvažnosti i kreativnosti

Osnovana 1919. godine, marka CITROËN ove godine slavi svoj 100. rođendan. CITROËN je ikonska i popularna marka koju stalno animira jedna želja: razumjeti, zadiviti i zadovoljiti svoje kupce. 

Tip A bio je prvi europski serijski automobil u prodaji već od 1919. godine. Model Traction Avant je odredio moderni automobil prije 85 godina.

2 CV (Spaček) je stavio  slobodu svima na dohvat ruke. DS je utjelovio snagu napretka.

100 godina kreativnih vozila

CITROËN je marka s najviše kolekcionara na svijetu. S vozilima koji su simboli svog vremena, kao što su Tip A, Traction Avant, 2 CV (Spaček), DS (Žaba) ili u novije vrijeme Berlingo, C3, SUV C3 Aircross ili SUV C5 Aircross, CITROËN nikada nije prestao nuditi moderan i kreativan pristup mobilnosti.

100 godina pobjeda

S osam naslova svjetskog prvaka u reliju u kategoriji proizvođača i devet naslova svjetskog prvaka u kategoriji vozača i suvozača za Sébastiena Loeba i Daniela Elenu, CITROËN ulazi u povijest automobilskih utrka. Ta već bogata povijest, od reli utrka do automobilskih krstarenja dokazuje tehnološku vještinu i želju za pobjedom marke Citroën.

100 godina komunikacije

Nekonformistička i smiona, komunikacija za CITROËN nema granica. Od Eiffelovog tornja do Interneta, korišteni su svi mediji za promociju Marke i njenih vozila. Danas, kao i u prvim danima, CITROËN ima snažan izričaj. Često avangardna, uvijek grandiozna, Citroënova komunikacija ostavlja trajan dojam. Od svojih početaka, André Citroën je to shvatio osvjetljavajući Eiffelov toranj svojim imenom, kao i pokretanjem hrabrih ekspedicija diljem svijeta, pa čak i izumom minijaturnih modela svojih vozila za djecu svojih kupaca. Nasljeđe koje su sljedeće generacije mogle nastaviti, posebno s kampanjama Jacquesa Séguéle (Divlji chevroni 1985, Visa na nosaču zrakoplova Clémenceau, CX s Grace Jones), a u novije vrijeme i originalnim reklamama (robot Xsara Picasso, C4 robot transformator, kampanja marke Citroën - autostoper, itd.).

Top