[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hr] [cle1: SECONDES Lang:hr]
e_spacetourer_01

CITROËN SPACETOURER 4X4 Ë CONCEPT

CITROËN će na Ženevskom salonu 2017. predstaviti jedinstveni konceptni automobil: SpaceTourer 4X4 Ë Concept, interpretaciju posebne kolekcije „Ë“. Novi Citroën SpaceTourer preuzima značajke kolekcije stilskih proizvoda „Ë“, jedinstvenog dizajna sastavljenog od suvremenih i tehnološki naprednih proizvoda predstavljenih na posljednjem Pariškom salonu automobila. Tim potpisom taj konceptni automobil dodatno potvrđuje jedinstveno stanje duha Marke i naglašava sve adute serijske izvedbe. U XS izvedbi, SpaceTourer 4x4 E Concept ima ugrađen 4WD pogon, zaštitnu opremu i vanjske vizualne elemente, a krasi ga i posebno unutarnje uređenje koje mu daje izgled praktičnog i suvremenog pustolova snažnog dizajna, spremnog za pustolovinu i užitak. Namijenjen je osobama koje žele bijeg od svakodnevice sa stilom i ležernošću.

 

Citroën SpaceTourer moderni je furgon koji beskompromisno povezuje dizajn, svestranost i udobnost. Samo nekoliko dana prije otvaranja Ženevskog salona automobila, CITROËN nastavlja svoju SUV ofenzivu i otkriva SpaceTourer 4X4 Ë Concept. Jedinstvena interpretacija modela SpaceTourer preinačenog u suvremenoj izvedbi nadahnutoj posebnom kolekcijom „Ë“ predstavljenom na štandu marke CITROËN na Pariškom salonu automobila. Stilski proizvodi koji su ujedno suvremeni i tehnološki napredni, proizvedeni su u ograničenoj seriji, a dobili su naziv prema neobičnom grafemu iz naziva marke CITROËN, koji se izgovara kao „E s prijeglasom“.

Ističući sve adute serijske izvedbe, SpaceTourer 4X4 Ë Concept spreman je pratiti sve poklonike dizajna, zadovoljstva i tehnologije u korak s vremenom i na svim terenima. Osim ekskluzivnog i elegantnog dizajna s  istim bojama i materijalima,  a kao istoimena kolekcija proizvoda, dodatno potvrđuje potpis i stručnost Marke u pogledu udobnosti, a preuzima i pogon na sva četiri kotača 4x4 razvijen u suradnji s tvrtkom Dangel. OVA 4WD transformacija dostupna je na serijskoj izvedbi SpaceTourera.

ENERGIČAN DIZAJN S OŠTRIM LINIJAMA

U estetskom pogledu Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept predstavlja finu obradu boja i materijala, unutra i izvana, te time dobiva snažan vizualan stav i energičan izgled.

Taj konceptni automobil spaja ono najbolje iz furgona i SUV-a te u prvi plan stavlja sposobnost prilagođavanja svim terenima. SpaceTourer 4X4 Ë Concept krase posebne zaštitne obloge sprijeda i straga, kao i krovni nosači izgleda mat aluminija. Prepoznatljiv je po logotipu „4X4“ smještenom ispod bočnih osvrtnih zrcala te na vratima prtljažnika, a gume su mu opremljene lancima za snijeg.

SpaceTourer 4X4 Ë Concept obavijen je fluidnim nenametljivim linijama koje odmah ostavljaju dojam dinamike i ravnoteže, a odvažio se i originalnim ruhom naglasiti svoj jedinstven stil. Za snažniji vizualni dojam SpaceTourer 4X4 Ë Concept odlikuje se obradom karoserije u bijeloj boji snažnog tehnološkog karaktera na prednjem kraju i vratima prtljažnika. Iz profila i na vratima prtljažnika ukrašen je modernim motivom: vojničkim uzorkom u raznim nijansama sive snažnog tehnološkog karaktera naglašenog nalijepljenim crvenim monogramom. Ta crvena boja podsjeća na obojene elemente na kotačima opremljenima tamnim kromiranim naplatcima od 19''.

POZIV NA RAZONODU I AVANTURU

Svojim namjernim izgledom pustolova i povišenim podvozjem (+ 60 mm) u odnosu na serijsku verziju, SpaceTourer 4X4 Ë Concept potvrđuje svoj status idealnog pratioca za intenzivan život u pokretu prepun razonode.

Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept osmišljen je za pustolovinu bez granica i opremljen dizelskim motorom BlueHDi 150 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa te nudi performanse na svim podlogama i vrhunsku udobnost u vožnji neovisno o okolini. Kako bi se prilagodio intenzivnoj uporabi, opremljen je pogonom na sva četiri kotača na zahtjev. Ova 4WD transformacija , također moguća na serijskoj izvedbi, ostvarena je sa francuskim stručnjakom za terenska vozila, tvrtkom  Dangel.  

UDOBNOST I SUVREMENE TEHNOLOGIJE

Uz proširenu mobilnost i primjenu čitave stručnosti marke CITROËN u pogledu udobnosti i praktične vožnje, Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept preuzima i nove tehnologije za zadovoljstvo vozača i njegovih putnika. Taj konceptni automobil, u skladu s programom Citroën Advanced Comfort® koji je stilsko, ali i tehnološko ostvarenje, opremljen je brojnim funkcijama koje pridonose praktičnoj uporabi i sigurnosti.

 

Top