[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:HR] [cle1: SECONDES Lang:HR]

2019. SEZONA

Saznajte sve najnovije vijesti iz Citroëna u WRC-u na našim društvenim mrežama i otkrijte rezultate naše dvije posade: Sébastien Ogier / Julien Ingrassia i Esapekka Lappi / Janne Ferm u C3 WRC. 

Ogier-Ingrassia-Second-in-CorsicaKORZIKA
28.-31. OŽUJKA

ČETVRTO UZASTOPNO POSTOLJE ZA OGIER-INGRASSIA

Sébastien Ogier i Julien Ingrassia osvojili su još jedno postolje u utrci na Korzici čime su osigurali svoje pozicije pri samom vrhu poretka. U međuvremenu, Esapekka Lappi i Janne Ferm završili su na sedmom mjestu u ukupnom poretku u C3 WRC.
Citroen-C3-WRC-Corsica-2019

ZAVRŠNA VREMENA:

1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3:22:59.0
2. Ogier / Ingrassia +40.3
7. Lappi / Ferm +2:09.1

Citroen-Pits-Corsica-2019

UKUPNI POREDAK VOZAČA:

1. Thierry Neuville – 82 boda
2. Sébastien Ogier – 80 bodova
6. Esapekka Lappi – 26 bodova

 

C3-WRC-2019-Corsica

POREDAK PROIZVOĐAČA:

1. Hyundai WRT – 114 bodova
2. Citroën Total WRT – 102 boda
3. Toyota Gazoo Racing – 98 bodova

RELI KORZIKA

Počevši dan sa samo 5,1 sekundi više od svojih najbližih izazivača, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia odmah su osigurali treće mjesto proširujući svoju prednost na gotovo trideset sekundi do kraja SS13, prve i najdulje faze dana (31,85 km). Na Power Stage-u u idiličnom ambijentu doline Fango na veličanstvenom kulisu kristalno plavog Mediterana, francuska posada ponovno je pokazala svoj borbeni duh da zauzmu peto najbrže vrijeme.

Nakon što su se borili s nekim problemima postavljanja na početnoj etapi i nisu bili u mogućnosti izvršiti ispravke zbog nedostatka usluge srednjeg dijela, šesterostruki svjetski prvaci su napravili najbolju situaciju završivši šesti. Zatim su sljedeći dan, iskoristili sve svoje napadačke instinkte na prljavim, istrošenim cestama i svojim preciznim tempom za prvi prolaz pri punoj brzini, uspijevši osigurati treće najbrže vrijeme u prvoj vožnji, a zatim drugo najbrže vrijeme na ponovljenoj vožnji. 

Citroën Total World Rally Team sada je završio na prva dva mjesta u sva četiri natjecanja ove sezone, s pobjedama u Monte Carlu i Meksiku (Ogier-Ingrassia), a druga mjesta u Švedskoj (Lappi-Ferm) i Korzici. To znači da je Satory tim sada učvrstio svoje drugo mjesto u poretku svjetskog prvenstva proizvođača.

Rallye-Mexique-625x400RELI MEKSIKO
7.-10. OŽUJKA

DRUGA POBEJDA SEZONE OGIER-INGRASSIA!

Nevjerojatna lakoća i lucidnost, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia osvojili su ovu nedjelju svoju drugu pobjedu sezone u tri natjecanja, na sveprisutnom C3 WRC-u na podiju od otvaranja sezone u Monte Carlu! S osam pobjeda sada na ovim tržištima, Citroën Racing je više nego ikad nositelj trofejnog rekorda u Meksiku.
Rallye-Mexique-3-400x300

Sébastien Ogier i Julien Ingrassia potpisali su petu pobjedu u Meksiku, nakon pobjeda iz 2013., 2014., 2015. i 2018. godine.

Rallye-Mexique-4-400x300

Ovo je također treći put u brojnim događajima 2019. godine da je Citroën Total World Rally Team na jednom od prva dva mjesta na postolju.

Rallye-Mexique-400x300

C3 WRC je također obilježio ovaj događaj, unatoč zahtjevnim i ekstremnim uvjetima.

C3-WRC-Suede_625x400RELI ŠVEDSKA
14.-17. VELJAČE

DRUGO MJESTO ZA LAPPI-FERM !

Sapekka Lappi i Janne Ferm ovog su vikenda ostvarili vrlo impresivne performanse kako bi osigurali svoj prvi podij za Citroën Total WRT. Žestoko zadržavajući napade svojih konkurentskih suparnika tijekom nedjeljnog finala u C3 WRC-u, finski je duo završio na drugom mjestu u ukupnom poretku. U međuvremenu, nedavni pobjednici relija Monte Carlo, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia iskoristili su sav svoj talent i odlučnost da osvoje dva bonus boda na Power Stageu.

Top