[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:HR] [cle1: SECONDES Lang:HR]

CITROËN RACING, VIŠE OD STOLJEĆA INOVACIJA

Već više od stoljeća, CITROËN se ističe na stazama i terenima diljem svijeta. Dok su 50-ih zabilježene prve velike pobjede kao konstruktor, 80-ih godina su se reli utrke ukorijenile u DNK Marke.

30 godina i 11 naslova svjetskih prvaka kasnije, vraćamo se u utrku sa CITROËN C3 WRC, najnoviji bolid CITROËN Racing tima.

597x597_avant.jpg

NABILDANI DIZAJN

CITROËN C3 WRC ističe svoj jedinstveni dizajn, svoju energiju i svježinu na prvi pogled.

Aerodinamika je posebno dorađena za više performansi i stabilnosti pri visokim brzinama: prednji kraj je produžetak bočne linije karoserije te daje ravnotežu i snagu cjelini. Kromirani chevroni produljuju se do LED svjetala, a sa svjetlosnim potpisom na dvije razine ističe se identitet marke CITROËN.

520x293.jpg

PERFORMANSE NA SVIM PODLOGAMA

Stražnji branik je dizajniran tako da izbacuje zemlju i snijeg na rastresitom tlu ... Na kraju, spektakularni spojlera dopunjava aerodinamičnu cjelinu i na taj način pridonosi ukupnim performansama Novog Citroën C3 WRC.


DO SPORTSKOG BOLIDA

CITROËN C3 WRC je racing izvedba novog Citroën C3. Među ostalom, nasljeđuje njezin jedinstven izgled, prednji karizmatični kraj, pogled, obline i moćno držanje... Dokaz da uz malo treninga, mali gradski automobil može postati pravi bolid!

Novi Citroen C3 također nudi suvremen tehnologije. Između ostalo, može biti opremljen Citroën ConnectedCAM ™ kamerom (u opciji). Riječ je o kameri velike razlučivosti koja snima sve što se događa ispred vozila.
.240866.jpg

NAJBOLJI MOTOR KOJI JE CITROËN IKAD STVORIO

520x293_2.jpg
« Usuđujem se reći da je Citroën C3 WRC opremljen najnaprednijim agregatom koji smo do sada napravili. Tijekom našeg angažmana u WTCC, odmaknuli smo se od relija i to nam je omogućilo da postupimo tim izazovom s novim pogledom. Nova GRE pravila su stroga, ali nudi dovoljno slobode da zamislite nova rješenja. Osudili smo se provesti nekoliko tehnoloških rješenja, koje vam naravno neću otkriti! Ponosni smo na naš rad, uključujući i rad na smanjenju trenja. Posebno je zadovoljstvo da će ti radovi jednoga dana biti korišteni u serijskoj proizvodnji na modelima Citroën. »

Patrice Davesne, Voditelj odjela za motore

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Sans-titre-1.jpg

-

Top