Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:HR] [cle1: SECONDES Lang:HR]

DS 4 Crossback

Intenzivan život

DS 4 Crossback, limuzina pustolovnog izgleda koja ponosno ističe naš DNK i nagovještava nezaboravna iskustva. DS 4 Crossback svoju pripadnost marki DS potvrđuje utjelovljujući ključne vrijednosti kao što su:   
- avangardan dizajn,
- profinjenost i pozornost posvećena detaljima,
- dinamična i sigurna vozna svojstva,
- napredna tehnologija

Prednosti:

  • Avangardan dizajn
  • Očaravajući pogled zahvaljujući novoj tehnologiji „DS LED Vision”
  • Prilagođen avanturama izvan grada
  • Profinjenost i pozornost posvećena detaljima
  • Vozačevo mjesto koje poziva na pustolovinu
  • Snažniji i učinkovitiji motori nego ikad
  • Neviđen doživljaj vožnje

AVANGARDAN DIZAJN

Jedinstven i fascinantan stil zahvaljujući novoj maski „DS Wings”

Prednji kraj kao element raspoznavanja s prednjom maskom DS Wings i svjetlosnim potpisom DS LED VISION

Robustan i elegantan izgled koji jamči avanturu

DS 4 Crossback osmišljen je za vaš intenzivni stil života. Slobodan duh i avangardan stil tipične su karakteristike marke DS!

Sa svojom kompaktnom siluetom i razigranim, ali fluidnim linijama, DS 4 Crossback odražava robusnost i kvalitetu te obećava intenzivna iskustva. Spojem robusnog i lijepog izgleda, DS 4 Crossback nudi iskustvo vožnje prilagođeno suvremenom nomadskom duhu.

 

 

Izražajan iz svih kutova

DS 4 Crossback svestran je automobil čiji je pustolovni stav naglašen snažnim stilskim elementima: oblogama blatobrana, prednjim krajem i spojlerom crne boje, krovnim nosačima... Stav koji potvrđuje i povišeno podvozje. Njegov povišeni vozački položaj i panoramsko vjetrobransko staklo koje nudi vidno polje prošireno prema gore do 45° jamče izvrsnu vidljivost.

Uz izbor izražajnih i svjetlucavih boja (narančasta Tourmaline) nećete proći nezapaženo u vožnji gradom i izvan njega.

NOVI PREDNJI KRAJ, NOVA MARKA

Šezdeset godina nakon izvornog modela DS, DS 4 Crossback sadrži čitavo nasljeđe marke DS.

Kultna prednja maska

Dodatno obilježen novim estetskim elementima marke DS, DS 4 Crossback ima novu prednju masku DS Wings koja izražava snažan karakter obojen iznimnom otmjenošću.

Snažan identitet automobila naglašen je novim prednjim krajem, maskom DS Wings i novim svjetlima DS LED Vision.

Svojom prepoznatljivošću i odvažnošću DS 4 Crossback neće vas ostaviti ravnodušnima.

Očaravajući pogled

Kao i modeli DS 3 i DS 5, DS 4 Crossback također preuzima novi svjetlosni potpis Marke, naziva DS LED VISION.

Ta tehnologija „DS LED Vision” uključuje:
-  pomična duga svjetla koja sjedinjuju ksenonsku snagu i LED module,
- nove pokazivače smjera stupnjevitog paljenja koji su jedinstveni na tržištu,
- LED svjetla za maglu sa statičkim osvjetljenjem pri skretanju.

LED  svjetla pridonose novom izgledu koji je prepoznatljiv danju i noću zahvaljujući trima modulima ugrađenima u svjetla poput dragog kamenja

Xenon svjetla poboljšavaju vidljivost i sigurnost.

PRILAGOĐEN AVANTURAMA IZVAN GRADA

DS 4 Crossback dizajniran je kako biste u potpunosti uživali u gradskim pustolovinama i izletima izvan grada i tako utažili svoju želju za slobodom. Svojim povišenim vozačkim položajem koji jamči sigurnu vožnju te spojem robusnosti i estetike, DS 4 Crossback svoj put pronalazi izvan utabanih staza. Okretan u gradu, a dinamičan i udoban za duga putovanja – DS 4 Crossback izlazi iz standardnih okvira i poziva vas na pustolovinu.

Ovaj pustolov u duši sa svojim „obujmljujućim” sjedalima i upravljačem s ravnim dnom pruža jedinstven užitak u vožnji i osjećaj potpune kontrole nad cestom (posebice zahvaljujući inteligentnom nadzoru prianjanja čime se osiguravaju optimalno prianjanje i pravodobne reakcije na svim podlogama).

Savršena sinteza udobnosti i dinamičnosti!

PROFINJENA UNUTRAŠNJOST

DS 4 Crossback u potpunosti utjelovljuje jednu od ključnih vrijednosti marke DS: profinjenost i pozornost posvećenu detaljima. Posebna je pozornost posvećena svakom detalju!

Jednako intenzivan doživljaj u unutrašnjosti!

Pustolovan stil vanjskog dijela u kombinaciji s profinjenom unutrašnjosti zadovoljit će vaše estetske zahtjeve.

Prepustite se otmjenoj unutrašnjosti automobila DS 4 Crossback:
- fleksibilni materijali visoke otpornosti na habanje koji s vremenom zadržavaju svoj vrhunski izgled.
- vrste kože nastale vrlo strogim postupkom obrade i odabira: zrnata koža, koža napa i poluanilinska koža
- vrhunac profinjenosti jedinstvene u automobilskom svijetu: ekskluzivna sjedala koja izgledom podsjećaju na remen ručnog sata te instrumentna ploča i obloge vrata sprijeda i straga potpuno presvučene kožom.

Za samu instrumentnu ploču obloženu kožom potrebno je osam sati ručnog rada naših najboljih majstora!  DS 4 Crossback spaja najbolje od dvaju svjetova: svijeta zanatstva kojim se jamči iznimno umijeće i svijeta industrijskog dizajna koji osigurava besprijekornu kvalitetu.

Autentični materijali i izvanredna kvaliteta

Dostupne su vrste kože iznimne kvalitete kao što je poluanilinska koža, najluksuznija vrsta kože u automobilskom svijetu;
- koža napa vrhunska je zrnata koža što znači da u potpunosti zadržava svoju izvornu debljinu zrna jer na njoj nema nedostataka ili ih ima vrlo malo (nema potrebe za mehaničkim prepravcima i brušenjem). Koža se ne obrađuje nikakvim mehaničkim postupkom homogenizacije i stoga je u potpunosti prirodna.
- poluanilinska koža prirodno je zrnata i u potpunosti zadržava prirodni izgled kože, a usto se savršeno prilagođava ograničenjima i uporabi u automobilskom sektoru. Obrada je iznimno blaga kako bi se zrnatost ostala što prirodnija.

Sve vrste kože nastale su vrlo strogim postupkom izrade i odabira:
- koža se obrađuje u 21 fazi
- koža se odabire prema vrlo strogom postupku kod najboljih europskih dobavljača. Odabir se istodobno temelji na izgledu (bez nedostataka), osjetu dodira, mirisu i boji.

Većina kože napa i poluanilinske kože dolazi s juga Njemačke, točnije iz Bavarske, te iz Austrije jer se tamo životinje uzgajaju na pašnjacima koji nisu ograđeni bodljikavom žicom.

NOVI 7'' TABLET OSJETLJIV NA DODIR ZA POJEDNOSTAVNJENU ERGONOMIJU

Zahvaljujući novom 7'' tabletu osjetljivom na dodir i najnovijim inovacijama grupe PSA u području HMI-ja (sučelja čovjeka i računala), iskustvo vožnje u modelu DS 4 Crossback u znaku je visoke tehnologije. Zaslon najnovije generacije omogućuje jednostavan pristup svim funkcijama automobila (66 % manje tipki, od navigacijskog sustava do reprodukcije glazbe), a posebno se ističe tehnologija Mirror Screen, to jest prikaz zaslona pametnog telefona (Android i iOS) na zaslonu armaturne ploče.

NOVOST:  DS 4 Crossback je prvi DS (i prvi automobil grupe PSA) koji uvodi protokol CarPlay®, kompatibilan s uređajima Apple iPhone.

Vozači u svakom trenutku mogu potpuno sigurno uživati u pogodnostima određenih aplikacija (neke značajke zaključane su tijekom vožnje, primjerice pisanje SMS-ova, a dostupna je samo opcija prepoznavanja glasa).

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Moderna oprema i nove internetske usluge

Inteligentni sustav protiv proklizavanja

Bez obzira na vrstu ceste i motor, ovaj sustav povezan s ESP-om (sustav za nadzor stabilnosti vozila) pomaže pri kretanju na skliskoj podlozi te osigurava bolje prianjanje i bolju vuču, smanjujući proklizavanje kotača.

Sustav za nadzor mrtvog kuta (SAM)

Sigurnosna oprema najnovije generacije za poboljšanu vidljivost. Signalna lampica uključit će se u jednom od vanjskih retrovizora kako bi upozorila vozača na automobil ili motocikl u mrtvom kutu.

DS Connect

Besplatan sigurnosni sustav DS Connect dostupan je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu te radi s pomoću integrirane SIM kartice. Njime je obuhvaćeno upućivanje hitnog poziva i lokalizirana pomoć na cesti, ali mogu se otkriti i mnoge druge usluge (čitanje i slanje SMS-ova, pristup vašem kalendaru, pregled posljednjih prijeđenih kilometara, kompatibilnost s vašim pametnim telefonom iOS/Android - prvi DS koji uvodi protokol CarPlay®...).

(Lokalizacija nije dostupna u Hrvatskoj)

Sustav za nenamjeran prelazak crte (AFIL)

Druga generacija sustava za upozorenje na nenamjerno prelaženje crte (AFIL) kojim je opremljen vaš DS 4 Crossback ima bolju sposobnost predviđanja. Vozač je na prelazak crte na kolniku upozoren vibriranjem sjedala.

750X423-NEWDS5-RECULcamera

Kamera za vožnju unatrag

Budući da je povezana s novim 7'' tabletom osjetljivim na dodir, kamera za vožnju unatrag šalje sliku u boji na zaslon u kabini. Zahvaljujući vizualnim uputama u boji, vozač može posve sigurno voziti unatrag.

Otključavanje i pokretanje bez ključa

Zahvaljujući funkciji otključavanja i pokretanja bez ključa, vaš DS 4 Crossback prepoznaje vozača čim mu se on približi. Dovoljno je primiti jednu od vanjskih ručica vrata da se vrata otključaju. Da biste pokrenuli vozilo, dovoljno je pritisnuti tipku START.

Statičko osvjetljenje pri skretanju

U zavoju i pri maloj brzini (najviše 40 km/h), svjetla za maglu sa statičkim osvjetljenjem pri skretanju nude dodatni svjetlosni snop radi bolje preglednosti unutarnjeg dijela zavoja ili križanja.

Automatski klimatizacijski uređaj s funkcijom REST

Pri kraćim zaustavljanjima ova funkcija održava rad ventilacije  nekoliko minuta nakon zaustavljanja motora:

  • dostupnost funkcije ovisi o razini napunjenosti akumulatora.
  • aktivacija i deaktivacija ventilacije izvršava se pritiskom na gumb „REST”.
  • automatsko upravljanje  protokom i raspodjelom zraka

Pokazatelj promjene stupnja prijenosa (ICR)

Za ekonomičniju i samim time ekološki osvješteniju vožnju vaš DS 4 Crossback opremljen je pokazateljem promjene stupnja prijenosa koji analizira vaš način vožnje i javlja vam kad je najbolji trenutak da prijeđete u viši stupanj prijenosa.

Sustav za kontrolu tlaka u gumama

Ovaj sustav automatske kontrole tlaka u gumama otkriva eventualni pad tlaka koji može narušiti stabilnost vozila i sigurnost putnika.

UŽITAK I BEZBRIŽNOST U VOŽNJI

Jedinstven dizajn koji objedinjuje kompaktnost, pet sjedala pune veličine i prostran prtljažnik:

Dimenzije, kompaktnost i prostranost

Modularnost, prtljažnik i pretinci

Sustav HiFi

- 4,28 m duljine,
- 1,81 m širine,
- 1,53 m visine.

Kompaktan, ali prostran, njegove dimenzije pružaju vašem automobilu dvostruku prednost:
- bolju okretnost i odziv,
- smanjenu potrošnju goriva i emisija CO2.

 

DS 4 Crossback može udobno smjestiti pet osoba i nudi nevjerojatnu prilagodljivost zahvaljujući vratima prtljažnika i preklopivim sjedalima.

DS 4 Crossback uistinu je prostran:
- obujam prtljažnika ispod police od 359 litara VDA;
- funkcionalan prtljažnik (vrata prtljažnika) može se prilagoditi preklapanjem sjedala u omjeru 1/3 - 2/3

DS 4 Crossback nudi HiFi-sustav vrlo visoke kvalitete marke Denon:
- 2 dodatna zvučnika (središnji zvučnik i niskotonac smješten u prtljažniku);
- 6 zvučnika visokih performansi koji uvelike poboljšavaju kvalitetu zvuka u automobilu.

Ljubitelji glazbe uživat će u reprodukciji glazbe vjernoj originalu te u dubini, čistoći i jasnoći zvuka ovog naprednog zvučnog sustava.
Top