Pogledajte sadržaj
AUTONOMIJA CITROËN VOZILA

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O AUTONOMIJI

Pitanje autonomije na dnevnoj bazi, bilo na kratkim ili dugim putovanjima, nameće se pri odabiru električnog ili hibridnog vozila vozila.

Domet Citroën vozila usklađen je prema ciklusu WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Ova odobrena vrijednost može varirati ovisno o brojnim čimbenicima. Otkrijte informacije koje će vam omogućiti da bolje razumijete i iskoristite iskustvo vožnje na električni pogon.

VOŽNJA I DRUGI ČIMBENICI UTJEČU NA AUTONOMIJU

BRZINA

Pri brzini od 130 km/h domet 100% električnog vozila prepolovljen je u usporedbi s dometom odobrenim prema WLTP protokolu.

Punjači su dostupni duž mreže autocesta kako bi vam omogućili brzo vraćanje autonomije (dometa) tijekom pauze za kavu ili ručka: do 80% u 30 minuta (ovisno o vozilu, superpunjač 100kW).

 

KLIMATIZACIJA

Klimatski uvjeti i njihove posljedice: potreba za zagrijavanjem putničkog prostora ili hlađenje utječu na trajanje baterije.

Upotrijebite toplinsko predkondicioniranje kada je vozilo u procesu punjenja za pokretanje na pravoj temperaturi i optimiziranje dometa.

 

NAČIN VOŽNJE

Način vožnje utječe na domet LEV vozila. 

PREVEZENI TERET

Vožnja s dodatnom opremom utjecat će na domet vozila. 

EKO-VOŽNJA

Vozite mirno

Usvajanjem "fleksibilnog" načina vožnje izbjegavate pretjeranu potrošnju energije. Predvidite kočenje i usporavanje, ograničite i izbjegavajte iznenadne manevre. Na autocestama prilagodite svoju brzinu što je više moguće, jer velike brzine mogu brzo smanjiti domet vašeg automobila.

Toplinsko predkondicioniranje

Iskoristite vrijeme punjenja za prilagodbu temperature u vozili bez utjecaja na razinu napunjenosti. To ograničava potrošnju energije klima uređaja ili sustava grijanja tijekom vožnje.

Funkcija "Brake"

Funkcija "Brake" će omogućiti vašem električnom ili hibridnom vozilu da napuni bateriju tijekom kočenja.

Stanje guma

Osim sigurnosti, imperativ je osigurati da su gume vašeg vozila u dobrom stanju i odgovarajućeg tlaka napunjenosti kako bi se optimizirala potrošnja energije.