Pogledajte sadržaj
Citroën oli [all-ë]

Citroën oli [all-ë]

Usmjerimo električnu energiju na pravi put
Citroën ‘oli’ usuđuje se reći „Dosta je!” i staje na kraj industrijskim trendovima proizvodnje sve težih, složenijih i skupljih obiteljskih vozila bez emisija kojima se pokušava odgovoriti na društvene izazove, ali i izazove mobilnosti sutrašnjice . Dakle, idemo li zajedno naprijed?

MANJE TEŽINE = MANJE ENERGIJE

U potpunosti smo dizajnirali Citroën oli [all-ë] tako da bude što lakši.
Iznimno čvrst poklopac motora, krov i sanduci u stilu pick-upa na kojima je moguće stajati izrađeni su od recikliranog kartonskog saća.
Sjedala koja su jednostavno konstruirana i pri čijoj je izradi upotrijebljeno 80 % manje dijelova u usporedbi s tradicionalnim sjedalima
Profinjena i funkcionalna instrument ploča.

OTKLONIMO SVE SUVIŠNO

Nekonvencionalan i iskren pristup dizajnu nadahnut je funkcionalnošću, učinkovitošću i izdržljivošću
Lagani klima uređaj za smanjenje potrošnje električne energije: kut vjetrobrana od 90° i nagnuti prozori prirodno odbijaju sunčeve zrake kako bi optimizirali temperaturu u vozilu.
Vozačev pametni telefon i prijenosni zvučnici dovoljni su i integriraju se izravno u kontrolnu ploču.

DOBRI DANI ISPRED NAS

Za životnog se vijeka može višestruko obnavljati, nadograđivati i popravljati recikliranim dijelovima kako bi uvijek bio spreman za novog vlasnika

Identični i međusobno zamjenjivi dijelovi kako bi se ograničili troškovi i upotreba sirovina: prednja vrata i prozori, branici i okviri lukova kotača. Ovi dijelovi idu i na lijevu i na desnu stranu vozila. 

Citroën oli [all-ë] ima misiju nadahnuti budućnost pristupačne, održive i radosne obiteljske mobilnosti

Mnogo više od automobila, ovaj konceptni automobil je svestrani suputnik i dobra doza užitka u vašem svakodnevnom životu, bez obzira na to koliko ga koristite ili ne.

DOSTUPNOST I ODVAŽNOST

Hrabar korak za budućnost marke Citroën

Citroën smatra kako elektrifikacija ne bi trebala predstavljati ucjenu, kao i da ekološka osviještenost ne bi trebala ograničiti našu mobilnosti ili nas nagnati da mislimo kako automobili baš i nisu isplativi.  Da bismo stali na kraj takvim trendovima, vozila treba učiniti lakšima i jeftinijima, ali i pronaći inventivna rješenja koja će nam pomoći da ih maksimalno iskoristimo. U protivnom si obitelji neće moći priuštiti potpunu slobodu kretanja jednom kad 100 % električna vozila postanu jedina dostupna opcija za njih. Oli je snažna demonstracija toga kako Citroën na spomenute sukobe odgovara otvoreno i s optimizmom.

AMI radi stvari drugačije

Osobito inovativan, AMI je predan tome da električnu mobilnost učini dostupnom svima. AMI je potaknuo kreativnost marke da zamisli Citroën oli [all-ë], što je u suprotnosti s trenutnim trendom u industriji, koji vodi ka izgradnji sve težih, složenijih i skupljih električnih vozila.

Električna mobilnost

« Citroën Citizen Services® », novi sveobuhvatni program usluga posvećen zajedničkom blagostanju, kako bi se svi osjećali više kao građanin za volanom svog vozila Citroën.

Inspiriran modelom Oli [all-ë], ovaj program ima za cilj pojačati osjećaj mira u svakodnevnom korištenju vašeg vozila.