Redirekcija u sekunde
Portes de la Citroën 2CV (1964)

23. SVJETSKI SUSRET SPAČEKA U SAMOBORU

23. svjetski susret Spačeka u Samoboru po prvi put je održan u Hrvatskoj od 31.7 - 4.8.2019. Hrvatska turistička zajednica svrstala ga je u 30 TOP događaja u Hrvatskoj.

Organizatori iz Hrvatskog 2CV Citroen kluba oborili su rekord u broju okupljenih vozila izvan Francuske. U Samobor je došlo 3.858 vozila iz čak 40 država, u njima je stiglo i više od 8.000 spačekista, a došlo ih je pogledati još i 4.000 posjetitelja u 6 dana.

Za vrijeme Susreta, organizirana su dva defilea. Po 100 Spačeka prošlo je Samoborom i Zagrebom, uz veliki interes publike za ova neobično maštovito uređena i preuređena vozila.

U Samoboru je za vrijeme Susreta snimljena i Povijesna fotografija u povodu 100. obljetnice Citroëna. Stotinu Spačeka iscrtalo je zaštitni znak Citroëna, a njihovi vlasnici svojim su tijelima  ispisali brojku 100. To je ujedno i nova razglednica Samobora, uz još dvije također snimljene iz zraka na Susretu.

Hrvatski 2CV Citroen klub je po završetku Susreta za sudionike organizirao i dvije atraktivne hrvatske rute, jadransku, koja je nakon pet dana završila u Splitu i kontinentalnu, koja je završila nakon pet dana u Boroviku, a sudionici su još i šestoga dana bili gosti Grada i lokalnih sponzora u Osječkoj Tvrđi.

Top