Citroën želi koristiti kolačiće kako bi spremili podatke tijekom Vašeg posjeta i na taj način poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći u potpunosti pregledavati  ili iskoristiti sve usluge dostupne na našoj web stranici.

Saznajte više o kolačićima

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:HR] [cle1: SECONDES Lang:HR]

Kolačići

ŠTO SU KOLAČIĆI (COOKIES)?
Kolačići se definiraju kao malene tekstualne datoteke koju na vaš tvrdi disk spremi poslužitelj internetske stranice koju ste posjetili. Sadržava ove podatke:

  • naziv poslužitelja koji ga je stvorio;
  • jedinstveni identifikacijski broj (uglavnom);
  • katkada i datum isteka.

Ti se podaci spremaju na vaše računalo u jednostavnoj tekstualnoj datoteci kojoj poslužitelj pristupa radi čitanja i spremanja podataka.
Kolačić je uvijek vezan uz naziv jedne domene (poslužitelja koji ga je ostavio) pa mu se može pristupiti samo zahtjevom s tog poslužitelja.
Internetska stranica marke CITROËN rabi kolačiće. Korisnike se tijekom posjeta obavješćuje o tom da ih njihov preglednik može automatski instalirati.

Kolačići su datoteke koje se šalju na korisnikov tvrdi disk kako bi mu se olakšalo pregledavanje stranica, pratila učestalost posjećivanja i namjestilo personalizirano oglašivanje prema tome kako pregledava stranice.

Kolačići ni u kojem slučaju ne sadržavaju podatke o imenima korisnika.

Korisnici mogu isključiti kolačiće promjenom postavki u svojem pregledniku.

VRSTE KOLAČIĆA KOJE RABI OVA STRANICA
Na svojim internetskim stranicama zbog različitih se razloga služimo različitim kolačićima:

1. Anonimni kolačići koji mjere učestalost posjećivanja i uporabe internetskih usluga
S pomoću tih se kolačića mjeri učestalost posjeta stranici i korisnikova aktivnost na njoj (broj posjeta, prosječno trajanje posjeta po korisniku, što klikću itd.). Ti nam kolačići ponajprije služe za unaprjeđivanje stranice kako bi odgovarala vašim potrebama.
Kolačići za mjerenje učestalosti strogo su anonimni i ne može ih se ni na koji način iskoristiti za identifikaciju posjetitelja ili prikupljanje osobnih podataka poput imena ili IP adresa.

2. Kolačići koji pamte podatke za prijavu
Na nekim našim stranicama možete unijeti identifikacijske podatke, primjerice korisnički račun na stranici MyCitroën.hr. Te stranice rabe kolačiće za pamćenje vaših računa i vašeg pristupa određenoj usluzi.

3. Kolačići treće strane (oglašivanje)
Većina se internetskih oglasa marke CITROËN objavljuje na internetskim stranicama trećih strana koje ih i vode – npr. oglasnicima – i koje rabe vlastite kolačiće za analizu koliko je ljudi vidjelo oglas ili kliknulo na njega. Te kolačiće ostavljaju te tvrtke, mi nemamo pristup njima koji bi nam omogućivao da ih čitamo ili stvaramo.

4. Ostali kolačići treće strane
CITROËN Francuska rabi kolačiće treće strane za analizu kako korisnik interneta pregledava naše internetske stranice i predlaganje prema potrebi, primjerice, zahtjeva za brošuru ili probnu vožnju.

5. Kolačići Flasha
Za prikazivanje dijela sadržaja na citroen.fr služimo se Adobeovim Flash Playerom. Kako biste imali što bolji doživljaj, spremaju se kolačići o „lokalnom zajedničkom projektu“ da dobijete određene mogućnosti. Tim kolačićima ne upravlja vaš preglednik, nego Adobe Flash Player.
Više o tim kolačićima saznajte na Adobeovu internetskom mjestu na: http://www.adobe.com/products/flashplayer/security.

KAKO RADE PERSONALIZIRANI OGLASI?
Kolačići spremljeni na vaše računalo u posebnoj datoteci i prema posjećenim stranicama mogu pratiti:

  • stranice koje ste nedavno posjetili;
  • proizvode koji vas zanimaju;
  • vaš računalni sustav (jezik, zemlju, operativni sustav, preglednik) kako bi prikaz bio optimalan pri vašoj sljedećoj posjeti.

Personalizirano oglašivanje Citroën:
Usluga CentralTag koju odobrava CITROËN omogućuje korisnicima da primaju personalizirane oglase u skladu sa svojim nedavnim pregledavanjem interneta (zanimanje koje su pokazali za neki automobil pri posjeti stranica CITROËN: www.citroen.fr, http://configurer.citroen.fr/ ili www.citroencarstore.fr.

Ako više ne želite primati personalizirane oglase:
kliknite ovdje da deaktivirate uslugu.
Budući da je CentralTag član Network Advertising Initiative, odjaviti se možete i na: http://www.networkadvertising.org/

Više o bihevioralnom internetskom oglašivanju i kako možete blokirati druge tvrtke članice IAB-a na http://www.youronlinechoices.com/.


Hoću li nastaviti primati oglase ako napustim program?
Da. Oglasi će se nastaviti prikazivati, ali više se neće temeljiti na vašem interesu.

Više ne želite primati personalizirane oglase:

Top