Redirekcija u sekunde

Konzervatorij Citroën

Kolekcija automobila

Najveća na svijetu!

S više od četiri stotine izložaka, Konzervatorij Citroën skrbi o najvećoj međunarodnoj kolekciji vozila Citroën. Većina ih je savršeno očuvana.

Ispod metalnih nosača glavne zgrade, iznimna flota vozila u Konzervatoriju promišljeno je razvrstana po desetljećima (od 1919. do 2000-ih), ali i po temama:

 • Sport, 
 • Pustolovina, 
 • Gospodarska vozila, 
 • Neobična vozila, 
 • Konceptna vozila i prototipovi.
Konzervatorij CITROËN - Kolekcija automobila
Konzervatorij CITROËN - Prijeratna vozila

Predratna vozila

Kao istinski svjedoci i sudionici nastanka tvrtke Citroën, predratna su vozila zaista brojna u Konzervatoriju. Od Type A do Traction, preko B10, C4 ili C6 ili pak Rosalie, putujete kroz vrijeme i ponovno otkrivate tehnologije i inovacije zbog kojih je Citroën uvijek bio korak ispred.

Konzervatorij CITROËN - Poslijeratna vozila

Poslijeratna vozila

Konzervatorij ima prve modele koje je proizveo André Citroën no u njemu se također nalaze brojna poslijeratna vozila među kojima su neka ostala u kolektivnom sjećanju: Spaček, lijepi DS, raskošni SM coupé ili pak novija vozila u najneobičnijim izvedbama.
Korak po korak, otkrit ćete modele i inovativne tehnologije koje su lansirale Marku u međunarodnu dinamiku!

Konzervatorij CITROËN - Gospodarska vozila

Gospodarska vozila

Gospodarska vozila nisu zaboravljena jer se u toj pravoj Ali Babinoj špilji nalazi i nekoliko jedinstvenih vozila među kojima i posljednji proizvedeni primjerak tipa H, slavni furgon od rebrastog lima, izišao 1981. iz tvornice Aulney-sous-Bois poslije završetka karijere započete 1947.

Konzervatorij CITROËN - Sport & Avantura

Sport i Pustolovine

Žuta i crna ekspedicija, reli i raid utrke , WRC... i novije uključivanje u WTCC, pustolovine i sport doista su genetsko naslijeđe marke Citroën.
U Konzervatoriju, primjerice, možete ući u C4 auto-gusjenicu, prisjetiti se modela 2 CV Cross ili pak, zašto ne, pokrenuti ZX koji je 1992. sudjelovao na raidu Pariz-Moskva-Peking!

Konzervatorij CITROËN - Neobična vozila

Neobične izvedbe

Konzervatorij CITROËN također ima neobična vozila, bilo zbog njihove povijesti ili pak specifičnosti. Pitanje: Jeste li znali da je na Tip J, Citroën stavio otisak chevrona (zupčanika) čak i na gume pogonskih kotača? Možete li zamisliti da je u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća Marka usavršila helikopter s dva mjesta? Poznajete li priču o "sefu" u DS Spécial ?

Dokumentarna arhiva

Gotovo kilometar i pol polica!

Konzervatorij CITROËN - Dokumentarna arhiva

Konzervatorij Citroën ne ograničava se samo na kolekcije i restauraciju vozila. U njemu se nalazi i drugo blago: arhiva!

Uđite u to mjesto inače zatvoreno za publiku i prođite kroz iznimni rudnik dokumenata:

 • Popisi registriranih vozila,
 • Skice i nacrti ureda za studije Citroën, 
 • Plakati, brošure, 
 • Informativni leci i časopisi, 
 • Priopćenja za novinare, 
 • Tehnička dokumentacija,
 • Stilski crteži itd.

Praktične informacije

Konzervatorij Citroën sad se može posjetiti pod određenim uvjetima. Pošaljite svoj zahtjev za posjet e-poštom na adresu: martine.darblade@citroen.com

Konzervatorij CITROËN - Adresa

Adresa:
Conservatoire Citroën
Case Courrier AN 081
Bd André Citroën
BP 13
93601 Aulnay-sous-Bois CEDEX

Konzervatorij CITROËN - Kontakt

Kontakt :
Telefon : + 33 1 56 50 80 22
Email : conservatoire@citroen.com

Top