Pogledajte sadržaj
CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

NOVI CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

Električna vožnja svaki dan, benzin samo po potrebi

Uz benzinsku inačicu, C5 X dostupan je u hibridnoj inačici te se prilagođava svakoj uporabi da bi vam omogućio bezbrižnu vožnju bez ograničenja, ali i neočekivana putovanja. Novi Citroën C5 X Plug-in Hybrid nudi tehnološki naprednu i suvremenu električnu mobilnost koja potiče udobnosti i svestranost: mobilnost u klasi e-Comfort. 
DOMET ELEKTRIČNE VOŽNJE DO 55 KM

Novi Citroën C5 X Plug-in Hybrid savršen je za većinu svakodnevnih putovanja. U električnom načinu rada osigurava:

 • Doseg između 54 km i 55 km (ovisno o opcijama ugrađenima u automobil i stvarnim uvjetima uporabe)
 • Tihu vožnju do brzine od 135 km/h
 • Ekološki osviještenu vožnja uz 0 g/km emisija CO2

Baterija novog modela Citroën C5 X Plug-in Hybrid dolazi s jamstvom na 8 godina ili 160 000 km za 70 % kapaciteta punjenja.

 
100% UČINKOVITA VOŽNJA

Jednostavna hibridna, dinamična, opuštajuća i uglađena vožnja:

 • 180 KS motora s unutarnjim izgaranjem i 81,2 kW (110 KS) električnog motora kombinirano isporučuju 225 KS i okretni moment od 360 Nm

 • Četiri načina vožnje: Electric, Hybrid, Comfort i Sport

 • Potrošnja od 1,3 l/100 km uz emisije CO2 od 29 g/km (u ciklusu WLTP)

 • Potrošnju optimizira svakodnevno punjenje

 • Način vožnje Brake prikuplja energiju za bateriju prilikom kočenja i usporavanja.
 
BRZO I PRAKTIČNO SVAKODNEVNO PUNJENJE

Na raspolaganju su vam brojna rješenja za punjenje vašeg novog Citroën C5 X Plug-in Hybrida:

 • Wall box: uz kabel Mode 3 dostupan u opciji, puni se od 0 % do 100 % za 3 sata i 25 minuta ili za 1 sat i 40 minuta uz opcijski punjač snage 7,4 kW u vozilu

 • Utičnica Green’Up: baterija se može napuniti za 3 sata i 55 minuta uz opcionalni ojačani kabel Mode 2

 • Standardna utičnica: baterija se puni do 100 % za 7 sata i 5 minuta ili preko noći standardnim kabelom Mode 2

 • Punionice snage 100 kW nisu kompatibilne s novim Citroën C5 X Hibridom
 
C5 X PLUG-IN HYBRID DOMET

Ë-UDOBNOST PLUG-IN HIBRIDNOG MODELA

Užitak u vožnji

Bez buke, bez vibracija, pametno dizajnirana zvučna izolacija od cestovnog i vanjskog svijeta, posebno zahvaljujući višeslojnim prednjim i stražnjim prozorima: iskustvo vožnje u novom Citroën C5 Hibridu postaje udobnija i tiša no prije.

Dva motora udružuju se da bi osigurali uglađenu vožnju automobila. Brz i učinkovit električni automatski mjenjač ë-EAT8 dodatno poboljšava užitak u vožnji zbog trenutačno dostupnog okretnog momenta.

 

GLAVNI ČIMBENICI KOJI UTJEČU NA DOMET VOŽNJE VAŠEG VOZILA

BRZINA
Pri brzini od 130 km/h, doseg novog Citroën C5 X Plug-in Hybrida smanjuje se za pola u usporedbi s dosegom homologiranim prema ciklusu WLTP. 
KLIMATIZACIJA
Vremenski uvjeti i njihovi učinci (zagrijavanje ili hlađenje putničkog prostora) utječu na doseg vožnje automobila. 
STIL VOŽNJE
Uglađena vožnja bez naglih ubrzanja i usporavanja  osigurava optimalni životni ciklus baterije vašeg novog Citroën C5 X Plug-in Hybrida. 
PREVEZENI TERET
Dodaci na krovu ili težak teret utječu na potrošnju goriva vašeg vozila. 

4 NAČINA VOŽNJE

S pomoću prekidača na središnjoj konzoli odabirete način vožnje: Electric, Hybrid, Comfort ili Sport. Kontrola aktivnog ovjesa Citroën Advanced Comfort® kontinuirano se prilagođava svakom načinu vožnje.

 • Električni: Vozilo ima doseg do 55 km, što je dovoljno za svakodnevna putovanja većine korisnika. Riječ je o kilometrima prijeđenima bez potrošene kapi goriva

 • Hibridni: Vozilo automatski kombinira električni motor i benzinski motor i postiže optimalnu učinkovitost

 • Comfort: Ovaj način vožnje temelji se na načinu vožnje Hybrid, ali osigurava dodatnu fleksibilnost zahvaljujući aktivnom ovjesu Citroën Advanced Comfort®

 • Sportski: C5 X Plug-in Hybrid osigurava dinamične performanse zahvaljujući električnom motoru koji pospješuje rad benzinskog motora pa zajedno postižu snagu od 225 KS. Aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort® stoga je krući radi boljeg prianjanja uz cestu.
PUNJENJE C5 X PLUG-IN HYBRID

JEDNOSTAVNO PUNJENJE

Novi Citroën C5 X Plug-in Hybrid odlikuje se iznimno jednostavnim punjenjem:

 • Kabeli za punjenje pohranjeni su u za to predviđenom prostoru ispod podnice prtljažnika

 • Otvor za punjenje smješten je na stražnjem kraju vozila i opremljen LED pokazivačem za praćenje postupka punjenja, koji se može pratiti i na daljinu s pomoću aplikacije My Citroën

 • Kad automobil putuje u električnom načinu vožnje, ispod središnjeg retrovizora pojavljuje se plavo svjetlo, jasno vidljivo izvana kako bi bilo vidljivo u prometu, posebno u gradskim sredinama kojima je ograničen pristup

 • Punjenje se može programirati na dodirnom zaslonu ili u aplikaciji My Citroën kako bi se, primjerice, iskoristile niže cijene energije.

RJEŠENJA ZA PUNJENJE

Dostupno je nekoliko rješenja za punjenje vašeg novog Citroën C5 X hibridnog vozila na putu ili kod kuće, ovisno o vašim potrebama:

 • Wall Box: uz kabel Mode 3 dostupan u opciji, puni se od 0 % do 100 % za 3 sata i 25 minuta (16 A) ili za 1 sat i 40 minuta (32 A) uz opcionalni punjač u vozilu snage 7,4 kW

 • Punjač Wall Box dostupan je na javnim prometnicama i određenim parkiralištima, a možete ga ugraditi i kod kuće

 • Ojačana utičnica Green’Up jakosti 14 A: baterija se može napuniti za 3 sata i 55 minuta uz opcionalni ojačani kabel Mode 2

 • Standarna kućna utičnica jakosti 8 A: baterija se puni do 100 % za 7 sati i 5 minuta ili preko noći standardnim kabelom Mode 2

Citroën je odabrao dva partnera koji vam mogu pomoći pri ugradnji vašeg rješenja za punjenje: ZEborne i Zeplug. Osigurana vam je kvalitetna ugradnja po najboljim cijenama i u skladu s kriterijima prihvatljivosti za državne poticaje.

INTUITIVNO SUČELJE

Zaslon jedinstven za plug-in hybrid

Inačica Citroën C5 X Plug-in Hybrid opremljena je zaslonima specifičnima za vožnju u električnom načinu rada:

 • Digitalni zaslon prikazuje status punjenja i baterije te omogućuje pristup pokazivačima snage i protoka energije.
 • 10" dodirni zaslon prikazuje operativni status sustava, postavke za odgođeno punjenje baterije, programiranje grijanja i funkciju e-Save koja vam omogućuje da sačuvate dostatnu napunjenost baterije da prijeđete unaprijed definiranu udaljenost u posve električnom načinu rada. 

Dok se C5 X Plug-in Hybrid puni, na zaslonu se prikazuje vrijeme potrebno da bi se postigla puna napunjenost, na primjer.

Ë-USLUGE U C5 X PLUG-IN HYBRIDU

POVEZANE USLUGE JEDINSTVENE ZA PLUG-IN HYBRID

Aplikacija My Citroën

Aplikacija My Citroën omogućuje vam pregled statusa napunjenosti i preostalog dometa vašeg Citroën C5 X Plug-in Hybrida s vašeg pametnog telefona te programiranje svakodnevnog punjenja i zagrijavanja.