Redirekcija u sekunde

NOVI CITROËN C5 X I C5 X HYBRID

HRABROSTI I INOVACIJA ZA ISKUSTVO VOŽNJE

  

Novi Citroën C5 X kombinira eleganciju limuzine, dinamiku karavana i povišenu poziciju SUV vozila.

C5 X nudi uistinu bezbrižno iskustvo vožnje zahvaljujući vrhunskoj razini udobnosti koju nudi Citroën Advanced Comfort® program, kojemu se pridružuju sjedala Advanced Comfort i Citroën Advanced Comfort aktivni ovjes.

Novi Citroën C5 X nudi napredne tehnologije poluautonomne vožnje i novo komunikacijsko sučelje na 12" HD tabletu s ekranom osjetljivim na dodir i glasovnim prepoznavanjem. Novi Citroën C5 X dostupan je u plug-in hibridnoj i benzinskoj verziji.

 

DIZAJN

MODERAN I INOVATIVAN DIZAJN

Jedinstveni C5 X svojim dizajnom postavlja ravnotežu između elegancije limuzine, dinamike karavana s velikim prtljažnikom i povišenog položaja vožnje SUV vozila zbog kotača velikog promjera.

Pogled sprijeda 3/4 sivi Citroën C5 X na ravnoj cesti

AERODINAMIČKE LINIJE

ELEGANCIJA

Novi Citroën C5 X svakako se ističe u prilično predvidljivom, tradicionalnom segmentu. Njegova vrata prtljažnika pružaju široko, funkcionalno otvaranje i nizak prag utovara. Duga poklopac motora, njegove linije i prošireni lukovi kotača izdvajaju ga od ostalih u pogledu vidljivosti i stila. Njegova duga linija krova završava aerodinamičnim gornjim spojlerom. Drugi spojler, u crnom sjaju, osigurava tlačnu silu i stabilnost pri kočenju.
Pogled sa strane na Citroen C5 X u sivoj boji tijekom vožnje
Pogled sprijeda na 3/4 sivi Citroën C5 X na cesti

POLOŽAJ U VOŽNJI

PREGLED CESTE

Zbog većeg razmaka od tla koji pružaju 19" aluminijski naplatci, vozači C5 X imaju bolji pogled na cestu od tradicionalnih vozila u segmentu.
Ovaj podignuti položaj pruža veću vidljivost, veću sigurnost i veću udobnost vožnje.

SVJETLOSNI POTPIS

MODERAN

Novi Citroën C5 X ima Citroënov prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku slova V sprijeda i straga, kao što je prvi put predstavljeno na novom C4.

Nepogrešivo prepoznatljiv, odmah prepoznatljiv kao Citroën, vidljiv danju i noću, naglašavajući izvanrednu siluetu novog Citroëna C5 X.
Ovaj svjetlosni potpis visoke tehnologije uključuje LED dnevna svjetla i LED prednja svjetla u svim verzijama.
Muškarac ispred Citroëna C5 X pogled sprijeda
Animacija sa 6 boja karoserije Citroëna C5 X.

BOJE KAROSERIJE

PET OPCIJA DVOBOJE KAROSERIJE S CRNIM KROVOM

Novi Citroën 5 X nudi izbor od 6 metalik boja karoserije:
 • Siva Amazonite;
 • Bijela Perla;
 • Plava Magnétique;
 • Siva Platinium;
 • Siva Artense;
 • Crna Perla Nera.
 • Opcija crnog krova za dvobojnu kombinaciju karoserije kompatibilna je sa svim bojama osim crne Perla Nera.

  Žena sjedi u Citroënu C5 X

  UNUTRAŠNJOST

  INTERIJET PO VAŠIM ŽELJAMA

  C5 X vjerno slijedi Citroënov filozofiju individualizacije imidža, zbog čega nudi originalne kombinacije interijera koje vam omogućuju da putnički prostor uredite po svom ukusu. Uz standardni, ozbiljniji i sivi interijer, postoji 5 različitih kombinacija ambijenta interijera:
 • Urban Grey;
 • Metropolitan Grey;
 • Metropolitan Blue;
 • Hype Black;
 • Hype Adamantium.
 • MEKI I TOPLI MATERIJALI

  Četiri detalja unutrašnjosti vozila Citroën C5 X

  Putnički prostor odaje dojam smirenosti i prostranosti, gdje je puno pažnje posvećeno detaljima, materijalima i bojama:

  • Kvalitetna tkanina i koža inspirirana svijetom putovanja;
  • Tri opcije dekoracije, uključujući teksturirani izgled drva s Citroën uzorkom;
  • Mekani materijali u okruženju vozača i suvozača: nasloni za ruke, središnja konzola, instrumentna ploča itd.

  UDOBNOST

  POZIV NA PUTOVANJE U APSOLUTNOJ UDOBNOSTI

  Putnički prostor C5 X prožet je toplinom, mirom i prostranošću. Njegove luksuzne površine pozivaju vas na putovanja, sugeriraju gostoprimstvo, izražavaju jedinstvenu brigu za detalje i nude dosad neviđena praktična rješenja.

  Žena sjedi naprijed u Citroenu C5 X.

  AKTIVNI OVJES CITROËN ADVANCED COMFORT®

  SVJETSKA PREMIJERA

  Citroenov ovjes Advanced Comfort®, dizajniran da ponovno stvori efekt letećeg tepiha legendarnih Citroën vozila i prevlada prepreke, rupe, neravnine i druge nepravilnosti na cesti, standardan je na novom modelu Citroën C5 X.

  S Citroën Advanced Comfort ® aktivnim ovjesom, premijerno predstavljenim na plug-in hibridnoj verziji novog C5 X, dodatno povećavaju udobnost kombiniranjem progresivnih hidrauličkih graničnika ® . Vozilo prilagođava ovjes svakog kotača kako bi bio mekši ili čvršći, ovisno o uvjetima na cesti. Senzori neprestano analiziraju cestu i moguće nepravilnosti te prenose informacije na ugrađeno računalo koje optimizira konfiguraciju ovjesa kako bi osiguralo maksimalnu udobnost za sve putnike. Osim ESP senzora, kontrolirani ovjes ima i senzore vertikalnog položaja i brzine kotača za analizu kretanja karoserije i ritma vožnje.
  Aktivni ovjes pruža potpunu udobnost tijekom vožnje po ravnim cestama i preciznu, dinamičnu kontrolu u zavojima.
  Citroën C5 X u zavoju na vijugavoj planinskoj cesti
  Citroen C5 X interijer, prednja i stražnja sjedala

  PROSTOR

  DETALJI

  Unutrašnjost novog Citroën C5 X, dizajnirana tako da se putnici osjećaju kao da su u svojoj dnevnoj sobi, prožeta je tehnologijom i prostranošću zahvaljujući izdašnim dimenzijama i oštrim linijama.

  Sofisticirane površine i posvećenost detaljima stvaraju osjećaj ugode. Elementi, koji se zbog neizravnog osvjetljenja smatraju plutajućim elementima, donose lakoću i eleganciju.

  SJEDALA ADVANCED COMFORT

  POZIV NA OPUŠTANJE

  Napredna komforna sjedala modela C5 X u smislu udobnosti, stvaraju osjećaj vlastitog dnevnog boravka.
  Zbog posebne presvlake, iznimno su ugodne na dodir. Sloj pjenaste gume visoke gustoće i strukturirana pjena veće debljine osiguravaju iznimnu udobnost tijela tijekom vožnje, zbog čega se putnici osjećaju odmorno i na najdužim putovanjima.
  Napredna komforna sjedala u Citroënu C5 X
  Našminkana žena sjedi na stražnjem sjedalu Citroëna C5 X.

  PROSTOR VOZILA

  POZIV NA PUTOVANJE

  Udobnost putnika bila je središnji cilj u dizajnu C5 X. Udobno sjedalo vozača i suvozača i velika instrumentna ploča pružaju veliki, udoban i otvoren prostor.
  Putnici na stražnjim sjedalima nisu zaboravljeni. Izuzetan prostor za noge zajedno s dobro proporcionalnim sjedalima i dovoljno prostora za glavu pozivaju vas da putujete u potpunoj udobnosti.

  PANORAMSKI KROV

  Pogled odozgo i straga na Citroën C5 X sa staklenim krovom

  Za još više prostora, dodatna svjetlosti prodire u unutrašnjost kroz staklene površine koje se protežu po cijelom vozilu, uključujući stražnje kutne prozore i veliki klizni panoramski krov kroz koji se svjetlost može pustiti u unutrašnjost kad god poželite.

   

  Četvrtina prozora Citroëna C5 X odražava sjenu žene

  ZVUČNO IZOLIRANO VIŠSLOJNO STAKLO

  IZUZETNA UDOBNOST

  Za opuštajući osjećaj tijekom putovanja, zvučna izolacija je posebno dorađena, što posebno dokazuje prednje i stražnje zvučno izolirano laminirano staklo, koje pruža iznimnu izolaciju od ometajuće buke iz okoline.

  LUKSUZNI PRTLJAŽNI PROSTOR

  Animirani vizualni prikaz prtljažnika s ravnim dnom Citroëna C5 X.

  SVE PREDNOSTI KARAVANA

  Novi Citroën C5 X ima izdašan volumen prtljažnika u stilu karavana sa širokim i funkcionalnim otvaranjem vrata, niskim pragom i ravnim stijenkama. Također nudi razinu poda nakon preklapanja stražnje klupe, povećavajući korisnu zapreminu s 545 litara na 1640 litara.

  Dječak sprema svoju planinarsku opremu u prtljažnik Citroëna C5 X.

  SVAKODNEVNA PRAKTIČNOST

  Zatezna barijera prtljažnika, koja je povezana s motoriziranim vratima, koja također imaju funkciju hands-free, olakšava utovar prtljage, tako da je možete otvarati ili zatvarati punim rukama.

  TEHNOLOGIJA

  TEHNOLOGIJA ZA SIGURNIJU VOŽNJU

  Novi Citroën C5 X opremljen je naprednom tehnologijom kako bi svako putovanje bilo ugodno i umirujuće.

  Muškarac vozi Citroen C5 X
  Čovjek koji koristi funkciju Extended Head Up Display u Citroënu C5 X.

  HEAD UP DISPLAY

  SVE KORISNE INFORMACIJE ZA VOZAČA

  Prošireni Head Up Display projicira ključne informacije o vožnji na vjetrobransko staklo izravno u vidno polje vozača. Veliki zaslon u boji postavlja nove standarde za sigurnost i ergonomiju.

  Koristeći kontrolne tipke smještene na upravljaču, vozač može jednostavno podesiti i konfigurirati zaslon prema svojim željama. To poboljšava sigurnost i dobrobit, budući da je smanjena potreba skretanja pogleda s ceste radi provjere ključnih informacija o brzini, sustava pomoći vozaču, povezane navigacije, upravljanja medijima ili telefonom.

  SUSTAVI POMOĆI U VOŽNJI
  HIGHWAY DRIVER ASSIST

  Ova značajka, koja je posebno prikladna za brze ceste i autoceste, omogućuje vozaču da preuzme djelomičnu kontrolu nad vozilom.

  Jednostavno odaberite zadanu brzinu iznad 30 km/h i sustav će automatski zadržati položaj C5 X u traci, tada vozač više ne mora kontrolirati brzinu ili smjer vožnje, jer kontrolu ovih funkcija preuzima vozilo. Ovaj sustav nije dizajniran da bude potpuno autonoman. Kako bi sustav pomoći vozaču bio aktivan, vozač mora držati ruke na upravljaču. Naravno, vozač u svakom trenutku može preuzeti kontrolu nad vožnjom.
  Prikaz djelovanja sustava Highway Driver Assist
  Vizualni prikaz rada stražnjeg sustava za nadzor prometa

  KONTROLA PROMETA

  Sustav detektira opasnost u neposrednoj blizini tijekom vožnje unatrag, - pješaka, motocikla, bicikla ili vozila. Vrlo koristan sustav pomoći posebno u gradu; pridonosi većoj sigurnosti.

  Ilustracija rada dalekometnog sustava za praćenje mrtvog kuta

  SUSTAV NADZORA MRTVOG KUTA

  Ovaj sustav, koji je vrlo koristan na brzim cestama ili autocestama, upozorava vozača na prisutnost vozila u mrtvom kutu, do 70 m udaljenosti iza C5 X, zahvaljujući narančastoj diodi postavljenoj u kutu vanjskih retrovizora.

  C5-X-Proximity-315x425

  AUTOMATSKO OTKLJUČAVANJE I ZAKLJUČVANJE VOZILA

  Ova funkcija automatski zaključava i otključava vrata C5 X kada se vozač približi ili napusti vozilo. Dovoljno je imati ključ sa sobom.

  C5-X-Panneaux-315x425

  PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA

  Ovaj sustav obavještava o ograničenju koje se treba pridržavati. Kada kamera detektira znak za ograničenje brzine, vozač može prihvatiti preporuku brzine. Sustav detektira i prometne znakove "Stop", "Zabranjeni smjer" i "Zabranjeno pretjecanje".

  C5-X-Vision-315x425

  360 VISION

  Sustav koji se automatski aktivira kada se uključi stupanj prijenosa za vožnju unatrag ili ručno, prikazuje C5 X i njegov pogled iz ptičje perspektive od 360° na tabletu s dodirnim zaslonom zahvaljujući 4 HD kamere.

  C5-X-Ligne-315x425

  UPOZORENJE O NAPUŠTANJU TRAKE

  Ovaj sustav radi s kamerom koja prepoznaje neprekidne i isprekidane linije u traci. Ako se vozilo približi ili prestigne liniju bez aktiviranja žmigavaca, upravljač se postupno pomiče u suprotnom smjeru kako bi vozilo ostalo u sredini trake.

  C5-X-Feux-315x425

  AUTOMATSKO PALJENJE/GAŠENJE DUGIH SVJETALA

  Ovaj sustav podržava prebacivanje između dugih i kratkih svjetala, ovisno o prometu, kada otkrije vozila koja nailaze ili pretječu. Omogućuje optimalno osvjetljenje tijekom noćne vožnje.

  C5-X-Attention-315x425

  UPOZORENJE NA NEPAŽNJU VOZAČA

  Ova funkcija procjenjuje stanje upozorenja vozača otkrivanjem odstupanja od rute i oznaka trake. Posebno je pogodan za brze cijene i autoceste, pri brzinama iznad 65 km/h.

  Uz napredne sustave pomoći u vožnji, novi Citroën C5 X nudi sigurnosni sustav - Active Safety Brake, upozorenje na sudar, prilagodljivi tempomat sa Stop & Go funkcijom, pomoć pri kretanju uzbrdo i još mnogo toga.

  Dostupnost naprednih sustava pomoći vozaču ovisi o odabranoj razini opreme i može biti standardna ili dodatna (uz doplatu). 

  Citroën C5 X 12'' HD tablet s ekranom osjetljivim na dodir

  MY CITROËN DRIVE PLUS

  NOVO KOMUNIKACIJSKO SUČELJE

  S C5 X, Citroën uvodi potpuno novo komunikacijsko sučelje. Njegove se informacije ažuriraju putem "oblaka", a dobio je i značajku Mirror Screen, tako da korisnik ne mora spajati pametni telefon. Djeluje kao osobni asistent koji razumije sve što mu kažemo, odgovara na pitanja i odgovara na naredbe po uzoru na osobnog asistenta. Za glasovno upravljanje funkcijom My Citroën Drive Plus, dovoljno je reći: "Zdravo, Citroën". Sustav radi u kombinaciji s 12" zaslonom osjetljivim na dodir visoke rezolucije, s četiri USB utičnice tipa C i površinom za punjenje pametnog telefona.
  Čovjek s profila vozi Citroën C5 X.

  PONUDA USLUGA POVEZIVANJA *

  Za još veću sigurnost i udobnost, novi Citroën C5 X dostupan je s uslugama Citroën Connect Services, asortimanom koji kombinira povezane usluge: MY CITROËN ASSIST: SOS i Asistencija su Citroënove hitne službe i pomoć na cesti putem geolokacije vozila. U slučaju nesreće ili bilo koje druge situacije koja zahtijeva hitnu intervenciju (kvar i sl.), njih pozivaju relevantne hitne službe. Dostupan 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. MY CITROËN DRIVE PLUS *: Navigacijski sustav daje informacije o prometu, lokaciji benzinskih postaja i parkirališta, cijenama goriva... (u Hrvatskoj sustav radi s ograničenim mogućnostima). MY CITROËN PLAY PLUS *: Tehnologija Mirror Screen, u kombinaciji s Apple CarPlay Android i Android Auto, omogućuje vam povezivanje s pametnim telefonom (bez korištenja kabela za punjenje) i dupliciranje prikaza sadržaja sa zaslona pametnog telefona na zaslon osjetljiv na dodir vozila. Vozaču omogućuje jednostavno upravljanje pametnim telefonom i kompatibilnim aplikacijama putem zaslona osjetljivog na dodir.
  Pogled sprijeda na novi Citroën C5 X na cesti

  MOTORI

  PLUG-IN HYBRID ILI BENZINSKI MOTORI

  Novi Citroën C5 X opremljen je visokoučinkovitim benzinskim motorima odobrenim prema standardu Euro 6.3, s izborom motora PureTech 130 Stop & Start ili PureTech 180 Stop & Start.
  Za još uglađeniju i opušteniju vožnju, C5 X opremljen je automatskim mjenjačem EAT8.

  Pogodan za sve namjene, C5 X Hybrid kombinira sve prednosti 100% električne vožnje za svakodnevna kratka putovanja, zahvaljujući motoru od 81,2 kW i rasponu motora s unutarnjim izgaranjem PureTech 180 Stop & Start. Elektrificirani automatski mjenjač ë-EAT8 doprinosi ugodnijoj vožnji s trenutnim okretnim momentom od 360 Nm.
  Top