[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:hr] [cle1: SECONDES Lang:hr]
1800x681-Hypnos.jpg

Konceptno vozilo HYPNOS


HYPNOS

KREATIVNOST I TEHNOLOGIJE

Iza svojih izrazito elegantnih crossoverskih linija, HYPNOS udružuje kreativne tehnologije kako bi ponudio iznimna vozna svojstva i iznimnu brigu o zaštiti okoliša, istodobno osiguravajući putnicima suptilne i snažne doživljaje u vožnji.

INOVATIVNA I ELEGANTNA SILUETA

Svojim dinamičkim kao isklesanim oblicima te s izmjenom mekih i zategnutih linija, konceptno vozilo HYPNOS odiše rijetkom elegancijom i osjećajem snage, ponajprije zahvaljujući:

  • istaknutim blatobranima
  • zategnutim linijama pokrova motora - visokoj liniji karoserije

Elegantan izgled karoserije istaknut je sjajnom intenzivnom sivom bojom karoserije čiji se intenzitet mijenja ovisno o svjetlu.

abc

INOVATIVNA ARHITEKTURA

Pristup

abc

Vrata s obrnutim otvaranjem olakšavaju pristup u vozilo, a stražnja odižuća vrata omogućavaju olakšan pristup prtljažniku.
Osim vizualnog dojma koji stvaraju, vrata konceptnog vozila HYPNOS ističu funkcionalnost i namjenu tog vozila predodređenog za putovanja i bijeg u nepoznato.

Kabina

abc

Prostor rezerviran za putnike organiziran je oko četiri sjedala načinjena od brojnih dijelova u obliku prizme koji se po želji putnika mogu napuhati i ispuhati, nudeći tako masažu gornjeg i donjeg dijela leđa. Spiralno su raspoređena s jedne i druge strane središnje spirale.

KREATIVNI UNUTARNJI PROSTOR

abc

Unutarnji prostor u svim duginim bojama predstavlja iznenađujuć kontrast u odnosu na vanjsku boju karoserije.
Uporabom plemenitih materijala poput brušenog aluminija ili kože, kabina je oblikovana na profinjen način kako bi se stvorio ugođaj apsolutne udobnosti i potvrdila pripadnost konceptnog vozila HYPNOS svijetu iznimnih automobila.

PROVJEREN UŽITAK U VOŽNJI

Funkcija boost

abc

Pri naglom pritisku na papučicu gasa, funkcija "boost"  okretnom momentu termičkog motora pridružuje moment električnog motora. HYPNOS tako postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,4 sekunde i udaljenost od 1000 m s hladnim motorom prelazi za 31 sekundu.

Hidraulički ovjes

abc

HYPNOS ima hidraulički ovjes treće generacije. Osim što nudi visoku razinu udobnosti, ta tehnologija osigurava uzorna vozna svojstva.

4x4

abc

U slučaju slabog prianjanja ili prevelikog opterećenja, vozilo zahvaljujući elektromotoru ugrađenom straga prelazi na pogon na 4 kotača. Tako se postiže veća vučna sila te u potpunosti iskorištava potencijal konceptnog vozila HYPNOS u svim uvjetima prianjanja.

DIZELSKA HIBRIDNA TEHNOLOGIJA

HYPNOS se temelji na inteligentnom dizajnu koji kombinira termički dizelski motor 2 l HDi FAP od 200 KS (sparen s upravljanim ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa) i električni motor od 50 KS ugrađen u razini stražnje osovine.

Zero Emission Vehicle

abc

Zahvaljujući dizelskom hibridnom pogonskom sustavu, HYPNOS pridonosi zaštiti okoliša, posebice u gradskoj vožnji u načinu ZEV (Zero Emission Vehicle), koji omogućuje prijelaz na potpuno električnu vožnju.

Stop&Start

abc

HYPNOS koristi tehnologiju Stop & Start visoke snage koja u slučaju zastoja u prometu ili kad se vozilo zaustavi termički motor može prebaciti u stanje mirovanja (potrošnja u mješovitoj vožnji od 4,5 l/100 km i emisija CO2 od 120 g/km).

Top