Redirekcija u sekunde
1800x681_12-v2.jpg

Konceptno vozilo LACOSTE


CITROËN LACOSTE

SPONTAN, OPUŠTEN, PROFINJEN

Pročišćen, jednostavan i opušten, ali istodobno profinjen, konceptni automobil Citroën LACOSTE postavlja nove smjernice u definiciji vozila budućnosti: vozila koja želi ukinuti diktat "uvijek više" koji se katkad nameće u svijetu automobila.

DVIJE MARKE, JEDNA VIZIJA

Dvije marke, CITROËN i LACOSTE, jedna zajednička vizija: poticati odvažnost, kreativnost i optimizam.
Nedvojbeno CITROËN, a istodobno tipični Lacoste, pozicioniran na raskrižju automobilskog svijeta te svijeta mode i sporta, taj konceptni automobil stalno koketira s tim različitim svjetovima.

Konceptno vozilo Citroën Lacoste - Dvije marke, jedna vizija
Konceptno vozilo Citroën Lacoste - Morfologija

Morfologija

Šik u svojoj jednostavnosti, elegantan u svojoj opuštenosti, taj automobil otkriva oblike nekonvencionalnog sportskog automobila: visoka linija karoserije, ispupčeni i dorađeni blatobrani, minimalan prevjes, izbačeni kotači i naplatci obrađeni u stilu loptice za golf.

Konceptno vozilo Citroën Lacoste - Proširena stvarnost

Proširena stvarnost

Na svoj način automobil ističe vrlo aktualan koncept proširene stvarnosti u čijim okvirima percepcija svijeta poprima novu dimenziju, kao da su osjetila izoštrena.

PRIMJERENE PERFORMANSE

S konceptnim vozilom Citroën LACOSTE nema potrebe za motorom velike zapremnine kako biste doživjeli snažne osjećaje.
Odabran je elastičan, štedljiv i ekološki trocilindarski motor s dostatnim performansama za pokretanje vozila njegovih dimenzija i mase.
Taj motor savršeno odgovara logici vozila koja u prvi plan postavlja nužno i koju slijedi Citroën LACOSTE.

750x423-lacoste-performance.jpg

ZABAVNA I PROSTORNA KABINA

Kako bi istaknuo svoj zabavni, a jednostavni i elegantni karakter, u unutrašnjosti prevladavaju tradicionalne boje poput bijele i vrlo tamne plave, razigrane s živim žutim detaljima.
747x322_14.jpg

Pristup

Sjesti u unutrašnjost? Ništa lakše. Naime, sprijeda nema vrata nego velik otvor koji naglašava stilski pristup vozilu.

Konceptno vozilo Citroën Lacoste - Pretinci

Pretinci

Brojni pretinci olakšavaju život u vozilu. Diskretno su skriveni ispod krajeva armaturne ploče i u dvije klupe. Sjedala su presvučena bijelom pamučnom tkaninom čije tkanje podsjeća na polo majice, ikone marke Lacoste.

KREATIVNA TEHNOLOGIJA
Konceptno vozilo Citroën Lacoste - Armaturna ploča

Armaturna ploča

Letvica na armaturnoj ploči postaje ekran s velikim pikselima za prikaz informacija o vožnji. Iza tog prividno naivnog izgleda skriva se uporaba najnovijih tehnologija.

Konceptno vozilo Citroën Lacoste - Svjetla

Svjetla

Svjetla, stopljena s mornarskoplavom bojom vozila, tako su diskretna da postaju nevidljiva kad su ugašena. Takvo dizajnersko rješenje pretvara rasvjetu u čudesan prizor.

Top