Redirekcija u sekunde

1440x545-cactus

228554.jpg

MJERENJE POTROŠNJE U STVARNIM UVJETIMA VOŽNJE

Taj protokol predviđa stvarnu potrošnju i stvarne emisije vozila tijekom vožnje duge 92,3 km, kombinirajući gradsku i izvangradsku vožnju te vožnju autocestom. Vozila na kojima se provodi ispitivanje voze otvorenim rutama u uobičajenim prometnim uvjetima i prevoze putnike i prtljagu. Obvezna je i upotreba klima-uređaja ili grijanja. Odabrane rute raznolike su i odražavaju stvarne uvjete vožnje (5). Na taj način Citroën, član Grupe PSA, postiže veću transparentnost u odnosu prema svojim kupcima.

IZRAČUNAJTE POTROŠNJU I EMISIJE (1) NA TEMELJU POTROŠNJE VAŠEG VOZILA

Kako bi što bolje informirao svoje kupce, Citroën, marka grupe PSA, omogućio je neovisan i certificiran način mjerenja potrošnje goriva i emisija u stvarnim uvjetima vožnje.

(1) Emisije dušikovih oksida (NOx) i broj čestica.

(1) Emisije dušikovih oksida (NOx) i broj čestica.

(2) Transport & Environment: europsko ekološko udruženje specijalizirano za uspostavu politike održivog prometa.

(3) France Nature Environnement: francuski savez udruženja za zaštitu prirode i okoliša.

(4) Bureau Veritas: društvo za inspekciju, certifikaciju i laboratorijska ispitivanja koje djeluje na svjetskoj razini.

(5) Navedeni podaci, koje valja razlikovati od službenih podataka EU-a o potrošnji koji se jedini smatraju službenim vrijednostima, ovise o određenim pretpostavkama i uvjetima te se temelje na neusklađenom ispitnom protokolu EU-a. Stoga ti podaci nemaju opću vrijednost i isključivo su informativnog karaktera. Protokol mjerenja dostupan je na stranici Grupe PSA, www.groupe-psa.com. Za potrebe usporedbe podataka o potrošnji goriva ili vrijednostima emisija CO2 novog osobnog automobila, na temelju usklađenog ispitnog protokola EU-a, valja primijeniti službene podatke o potrošnji goriva ili vrijednostima emisija CO2. Za više informacija posjetite stranicu: https://ec.europa.eu/clima/policies/transport/vehicles/labelling_en

Top