Pogledajte sadržaj
Set razvoda

SET RAZVODA

Zupčasti remen sinkronizira kretanje klipova i ventila. Puknuti zupčasti remen uzrokuje trenutnu veliku štetu, a ponekad i potpuni kvar motora.
Održavanje u dobrom stanju i optimalnoj napetosti pomoću natezača i valjaka uključenih u set razvoda pomaže u sprječavanju velikih troškova.

  • Sastavni dijelovi seta razvoda trpe neprekidno opterećenje od strane motora i prirodno je da se s povećanjem broja prijeđenih kilometara troše.
  • Klimatski uvjeti također mogu utjecati na prijevremenu istrošenost.
  • Curenje pumpe vode i istjecanje rashladne tekućine mogu značajno smanjiti životni vijek remena razvoda.
  • Provjerite ima li zvukova ili vibracija pri pokretanju, u praznom hodu ili pri ubrzavanju, što će pomoći u prepoznavanju greške u sustavu razvoda.

 

PREPORUKE CITROËN ODRŽAVANJA 

Ne postoji siguran način za mjerenje razine istrošenosti seta razvoda, zbog čega je tako važno pridržavati se preporuka proizvođača kako bi se zaštitio motor,
čak i ako je kilometraža vozila manja od preporučenih intervala zamjene jer se njegovi sastavni dijelovi (osobito sintetički materijali na bazi gume i tekstil) s vremenom razgrađuju.
Pogledajte raspored servisiranja vozila kako biste saznali je li vrijeme za zamjenu seta razvoda, frekvencija ovisi o vrsti motora.

 

CITROËN VAS SAVJETUJE 

Zamjena kompleta razvodnog mehanizma čuva radni vijek motora. Kada mijenjate set razvoda zamijenite i pumpu vode.
Njihova istovremena zamjena doprinosi produljenju životnog vijeka cijelog seta razvoda i na taj način se izbjegavaju dodatni zahvati.
Pogotovo jer blizina ta dva dijela  omogućava samo jedno rastavljanje i skidanje i time se smanjuju troškovi zahvata.

 

 

Do 30.3.2024. članovi programa vjernosti CITROËN ZAUVIJEK dobivaju 30% popusta na originalne ili eurorepar setove razvoda kao i njihove sastavne dijelove. Učlanite se kod Vašeg ovlaštenog servisa i odmah koristite priliku.

Ako još niste član, učlanite se i odmah uživajte u popustima.

 

Članstvom u klubu, uz popuste, ostvarujete pravo na besplatnu pomoć na cesti u slučaju:

-           nezgode ili kvara

-           točenja krivog goriva

-           gubitka ključa

-           puknuća gume.