Pogledajte sadržaj
CITROËN POTVRDA O SUKLADNOSTI (COC)

ZAHTJEV ZA IZDAVANJE POTVRDE PROIZVOĐAČA

STELLANTIS Grupa, Citroën matična tvrtka, nudi vam jedinstvenu stranicu na kojoj možete dobiti potrebne dokumente (ili duplikate) za registraciju ili ponovnu registraciju svojeg vozila. Ova jasna i pristupačna stranica namijenjena je osobama u dolje opisanim situacijama. To posebno uključuje uvoz ili izvoz vozila ili odobrenje za njegovu preinaku.

 

Od ponedjeljka, 16.03.2020. sve dokumente za izdavanje potvrde proizvođača i samo njezino izdavanje radimo isključivo elektroničkim putem.

Mail na koji nam možete poslati podatke je:

postprodaja-citroen@c-automobil-import.hr

Zahvaljujemo na razumijevanju.

KADA TREBAM TRAŽITI POTVRDU?

Bilo da ste pojedinac ili tvrtka, potvrdu o sukladnosti možete dobiti u sljedećim slučajevima:

  • Kupili ste vozilo registrirano u jednoj europskoj državi i želite ga registrirati u drugoj europskoj državi.

  • Kupili ste rabljeno vozilo registrirano u Francuskoj i želite ga registrirati u drugoj europskoj državi. 

  • Kupili ste rabljeno vozilo registrirano u europskoj državi (osim Francuske) i želite ga registrirati u Francuskoj.

  • Izgubili ste potvrdu o sukladnosti (COC) ili vam je ukradena i željeli biste kopiju ovog dokumenta.

POGLEDAJTE ČESTA PITANJA I ODGOVORE ZA OSTALE SLUČAJEVE

Imate vozilo registrirano u Francuskoj koje želite izvesti izvan Europske unije (EU) ili u francuski prekomorski teritorij (TOM).

Morate dobiti potvrdu proizvođača o podrijetlu. Imajte na umu da ovaj dokument ne dopušta registraciju vozila u prefekturi.


Imate vozilo registrirano u Francuskoj koje želite modificirati ili koje je preinačeno ili opremljeno u radionici.

Kada kontaktirate DRIEE (Regionalna i međuresorna uprava za okoliš i energiju) ili DREAL (Regionalna uprava za okoliš, planiranje i stanovanje) za odobrenje jednog vozila („réception à titre isolé“), od vas se traži pisano ovlaštenje Citroëna za modificiranje vozila i kopija potvrde o sukladnosti ili  „opisna obavijest“ ili „barré rouge“ dokument  osnovnog vozila (isključujući modifikacije). Kliknite ovdje za pristup postupku.  Citroën zadržava pravo odlučiti hoće li ili ne izdati odobrenje za izmjene. Stoga je preporučljivo svoje planove preinaka podnijeti Citroënu prije nego što ih provedete. Imajte na umu da ovi dokumenti ne dopuštaju registraciju vozila u prefekturi, već dobivanje jedinstvenog odobrenja za vozilo.


Želite modificirati službeni automobil koji je izvedeni PV („dérivé VP“) registriran u Francuskoj u privatno vozilo. Izvedeni PV je vozilo izvedeno iz osobnog vozila (PV).

To znači da se radi o normalnom vozilu, poput C3, koje je modificirano. Često su stražnja sjedala uklonjena tako da su ostala samo dva prednja sjedala. U potvrdi o registraciji vozila izvedenog PV-a, „DERIV VP“ može se pronaći pod oznakom J.3. Izvedeni PV moguće je transformirati natrag u osobno vozilo tako da se, npr., ponovno postave sjedala. Obratite se servisu za vlasnike kod člana Citroënove mreže kako biste dobili procedure koje je potrebno slijediti.


Primijećena je pogreška u francuskoj potvrdi o registraciji vozila („carte grise“) (pogrešku je primijetila prefektura, osoba koja obavlja tehnički pregled, policija ili žandarmerija, vaš trgovac ili vi).

Želite potvrdu o sukladnosti (COC) i/ili potvrdu kako biste ispravili svoju potvrdu o registraciji vozila u prefekturi. Kliknite ovdje za pristup postupku.


Pronađena je pogreška na utisnutom serijskom broju ili pločici proizvođača vašeg vozila registriranog u Francuskoj.

Obratite se servisu vlasnika kod člana mreže Citroën kako biste identificirali grešku.


Posjedujete vozilo starije od 30 godina registrirano u Francuskoj i potrebna vam je potvrda za dobivanje potvrde o registraciji vozila na kojoj piše „vintage vehicle“.

Molimo kontaktirajte Citroën Heritage na sljedećoj adresi: Citroën Heritage Conservatoire Boulevard André Citroën 93601 Aulnay Sous-Bois, Francuska.


Želite registrirati vozilo u Francuskoj koje dolazi s drugog kontinenta i nema EU homologaciju ili je modificirano u inozemstvu.

Prije nego što dobijete potvrdu o registraciji vozila, prvo ćete morati ishoditi jedinstveno odobrenje za vozilo. Trebat će vam djelomična potvrda o sukladnosti i kopija „opisne obavijesti“ ili potvrda o sukladnosti (COC). Kliknite ovdje za pristup postupku.


Želite registrirati neregistrirano (novo) vozilo u Francuskoj koje dolazi iz inozemstva, a nemate potvrdu o sukladnosti (COC).

Trebate novu potvrdu o uvozu vozila. Kliknite ovdje za pristup postupku.